Tanrının bir kişiliği olsaydı nasıl olurdu?

Çok depresif bir yapıda olurdu bence, sürekli nereden dua gelmiş vesaire, acaba ben insanları üzdüm mü gibi sorular sorabilirdi kendine.
 
Tanrı kelimesi Türkçedir. kökeni Tengridir. Türkiye'de yaşadığımız için, "evrenin ve her şeyin yaratıcısı, koruyucusu, yöneticisi olduğuna ve birliğine inanılan yüce varlık, Yaradan." anlamına gelen Tanrı ismini kullanıyoruz. Bunda bir sakınca yok.



Tabiki, bu sizin düşünceniz saygı duyuyorum. Fakat bir kaç soru sormak istiyorum. Anlayamadığım yerler var.

Adalet dediniz Fakat dünyanın her yerinde bugün adaletsizlik ve kaos var.

Muhafaza dediniz ne inananlar için nede çocuklar için böyle bir unsur göremiyorum.

Kalp yerine bence akıl ile seçim yapmak gerekiyor.

TR olduğu doğrudur. Yanıldığınız nokta, kelime anlamının bilinmeden bazı cahillerin Allah sıfatında kullanmasıdır. Oysa ki tanrı kelimesi, farklı yaratanların (Cahiliye döneminde, Gök Türk vb. dönemlerde uydurma yaratıcılar) yerine kullanılmış bir kelimedir.

Adaletten kastım, insan yaratılış gereği rabbi olan Allah'a bağlıdır ama elleri, gözleri, ayakları, kalbi, beyni vb. duyuları ile işlediği günahlardan sorumludur. Çünkü: o mekana gitmek, orayı düşünmek, hak yemek, iftira atmak vb. olayları vücudu veya aklı vasıtası ile işler.
Sen kötülük ve küfür içinde bir hayat geçirirsen, karşılığını elbette alırsın; ona rağmen tövbe edersen yinede merhametli olan rabbimiz seni muhteşem kudreti ile kuşatır ve affeder (Kul hakkı ayrı bir konu...)

Her izzet ve her nimet, Allah'a ihlas ile itaat ve ibadet etmekten, her kötülük ve sıkıntı da, günah işlemekten hasıl olur. Herkese dert ve bela, günah yolundan, rahat ve huzur da, itaat yolundan gelir. Allah'ın adeti böyledir. Cenab-ı Hak, hiç kimseye, sebepsiz bela göndermez.
Bir millet, kendini bozmadıkça, Allah onların hallerini değiştirmez (Rad 11)

Sizi inandıracak kadar bilgiye sahip değilim ama bahane etmek yerine kaynak bulup araştırmanız en doğrusu olur (Allah'a karşı sorumlulukları yapamayacak kadar acizane duruma düşmeyi siz seçtiniz ve inanmamak için sadece beyniniz ile düşündünüz, madem kalp bu hususta işe yaramaz o halde ne durursunuz söküp atın ki merhamet kavramını anlamak için geç olmasın...)
Çağımızın vebası: sorumlulukları yapmıyorum = inanmıyorum.

SIKIŞINCA KİME KOŞARSINIZ, ZORA GİRİNCE KİMDEN İSTERSİNİZ. CÜZZİ İRADENİZ İLE KİME KIZARSINIZ!!!
(TARTIŞIYORUZ, KIZIŞMIYORUZ.)
 
Sen kötülük ve küfür içinde bir hayat geçirirsen, karşılığını elbette alırsın;
Çocukların ölmesi en büyük adaletsizliktir. Daha bilinci oturmayan çocuğun ölüp, cennete gitmesi adalet midir?
merhametli olan rabbimiz seni muhteşem kudreti ile kuşatır ve affeder
Merhametli dediğin tanrının akla mantığa gelmeyen işkencelerden bahsettiğini biliyor musun? Hem dünyada (El kesme, taşlama, sopa ile vurma vb.) hem cehennemde. Merhametli diyorsun ama bombaların altında dua eden çocuğun sesini duymuyor?



Sizi inandıracak kadar bilgiye sahip değilim ama bahane etmek yerine kaynak bulup araştırmanız en doğrusu olur
Bakın hem "yeterli kadar bilgiye sahip değilim" diyorsunuz, hem de "kaynak bulup araştırınız " diyorsunuz. Bir bilginiz olmadığı halde neden ortada bir bilgi varmış gibi davranıyorsun? Bahane üretilmiyor hocam kaynak varsa atılır.


Allah'a karşı sorumlulukları yapamayacak kadar acizane duruma düşmeyi siz seçtiniz ve inanmamak için sadece beyniniz ile düşündünüz, madem kalp bu hususta işe yaramaz o halde ne durursunuz söküp atın ki merhamet kavramını anlamak için geç olmasın

Olmayan bir tanrıya neden ibadet edeyim bunu açıklayın aciz olduğumu kabul edeceğim. Bize düşünmeyi sağlayan, karar vermemizi sağlayan, aklı veren beyindir. Kalp düşünce organı değildir.


Çağımızın vebası: sorumlulukları yapmıyorum = inanmıyorum.
Çağımızın vebası: Dincilerin inandığı dinin mutlak doğru olmasıdır.
 
Öncelikle konunun herhangi bir dinle ilgisi yoktur.

Size tanrının olup yada olmadığını sormuyorum. Sadece Tanrı varsa nasıl bir kişiliğe sahip olurdu? Gözlemleriniz(canlılardan evrene) ile bunu açıklayın.

Benim gözlemim ile tanrı tam anlamıyla acıdan zevk alıyor. Neden derseniz. Bir video izlemiştim. Şu "muhteşem düzen" adlı belgesellerin aksine. Bir Babun yavru bir ceylanı öldürmeden canlı bir şekilde kalça kısmından başlayarak ceylanın bağırışlarına aldırış etmeden yiyordu üstelik canlı olduğunu bile bile. Bunun gibi çokça örnekler var. Zaten düzene bakarsak canlıların hayatta kalmak için birbirlerini parçaladıklarını görmek pek de zor değil. Yani benim düşüncem tanrı öyle yada böyle değil tam olarak sadist.
Şiii Silivri soğuktur oğlum :'( .
Merhametli ve affedici olurdu.
Nasipte varsa dimi Aykut abi?
 
Kutsal kitaplardaki tanrılardan bahsediyorsanız kitaplarda tanrının; öfkelendiği, kıskandığı, sevdiği, nefret ettiği, tuzak kurduğu, intikam aldığı, fikir değiştirdiklerini görmek mümkün.
O zamanın insanlarının anlayacağı şekilde anlatılmış olduğu için öyle deniyor. Yoksa cehennemde kızgın ateşler, cennette meyveli bahçeler, huriler falan yok :D
 
Öncelikle konunun herhangi bir dinle ilgisi yoktur.

Size tanrının olup ya da olmadığını sormuyorum. Sadece tanrı varsa nasıl bir kişiliğe sahip olurdu? Gözlemleriniz(canlılardan evrene) ile bunu açıklayın.

Benim gözlemim ile tanrı tam anlamıyla acıdan zevk alıyor. Neden derseniz. Bir video izlemiştim. Şu "muhteşem düzen" adlı belgesellerin aksine. Bir babun yavru bir ceylanı öldürmeden canlı bir şekilde kalça kısmından başlayarak ceylanın bağırışlarına aldırış etmeden yiyordu üstelik canlı olduğunu bile bile. Bunun gibi çokça örnekler var. Zaten düzene bakarsak canlıların hayatta kalmak için birbirlerini parçaladıklarını görmek pek de zor değil. Yani benim düşüncem tanrı öyle ya da böyle değil tam olarak sadist.

Egoist, horoz dovusturen, bencil, kominist goruslu diyebiliriz.

Tanrı varsa bir kişiliğe sahip değildir diye düşünüyorum. Sahip ise bence tanrı değildir.

Bir uandan hakli bir yandan haksizsiniz ama neden haksizsiniz bilmiyorum cunku gercekten kafam karisti.
 
Oyun oynamayı seven ama çabuk sıkılan bir çocuk gibi olabilir. Ben de Sims oynarken bu kadarına katlanabiliyorum. Popomuza yaprağı yapıştırıp devamını getirmemiş, farklı bir oyuna geçmiş sanki. :)
 

Geri
Yukarı