Tarih adında bir kategori gelse güzel olmaz mı?

Tarih bölümü açılsın mı ?


  • Oy verenlerin toplamı
    286
Güzel olur da büyük kavga ederim ben orada. Kütüphanemden bir sürü farklı kaynak çıkarıp birilerinin önüne koyacağım, sonra karşımdaki "bence öyle değil" diyecek... Müebbet yerim o başlıkta. :D Bilim konularından uzak duruyorum ama tarih kategorisinden uzak duramayabilirim.
Ben hiç yaklaşmam o zaman. Sizden korkmaya başladım yoksa tarih öğretmeni misiniz?
 
Hayır ama Türkiye'de çoğu lisede olmayan bir kütüphanem var diyebilirim. :D

Nasıl yani? Böyle mi yoksa? 😱 daha mı büyük?

s-f7481859a0673a1ff5cfea0a5c37c4eae5f00819~2.jpg
 
Ne diyeceğimi bilemedim. Kaç yılda topladınız bu kadar kitabı?
Kütüphanenin bana ait olan, yani benim topladığım kısım yaklaşık 20 yılda toplandı. 2200-2300 civarı kadar var ama hepsini okudun mu dersen hayır. :D Yarısını ya da belki %45-50 arasını okudum diyebilirim, gerisinin bazılarını sadece seçtiğim spesifik bir kısmını okumak için aldım. Bazılarını da sadece kütüphanede sayı artsın diye alıp okumayı düşünmediğim halde aldım. Mesela benim romantizm ya da biyografi kitaplarıyla hiç alakam yoktur ama sırf bulunsun diye aldığım çok sayıda böyle kitap var. Kitap almak bir süre sonra alışkanlığa dönüyor, kütüphaneye bakınca mutlu oluyorsun. Bir şey okuyacağın ya da araştıracağın zaman da elinin altında kaynak oluyor, bir şey okumak için düşünmene gerek kalmıyor.

Babamdan gelen kısım da benim topladığıma yakın durumda, ondan bana kalan kitaplarla benimkileri toplayınca 96 metrelik toplam raf uzunluğu yetmiyor. Bu kütüphane ne kadar mal olur şu anda diye sorma, muhtemelen sıfır kilometre bir araba alınabilir. :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı