Tarih Bölümü ve Eşit Ağırlık okunur mu?

Warrior123

Femtopat
Katılım
30 Mart 2021
Mesajlar
93
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Aklıma takılan bazı sorular var sizlere danışmak istedim. Ne yapacağımı tam bilemediğim bir dönemdeyim, hocalara da sordum ama dönüt alamadım, daha doğrusu cevap vermiyorlar.

Şu an 11. sınıf eşit ağırlık öğrencisiyim. Ve Tarih Bölümü'nden akademisyen olmak istiyorum. Tabii dil sınavları, lisans vb. durumları da halletmeden olmuyor. Ben de ona göre şekil alacağım.

Şimdi kafama şu takıldı: Ben Tarih Bölümü'nü eşit ağırlık diye biliyordum. Yani eşit ağırlıktan Tarih Bölümü'ne gidilebilir diye. Ama öğrendim ki, aslında sözel alanının mesleğiymiş. Ben şu ana kadar TM çalıştım hep, yani sözel bölümü derslerini (mantık, sosyoloji, psikoloji gibi) hiç ama hiç bilmiyorum. Peki ben şu an ne yapmalıyım, hedefim açıkçası iyi bir üniversite ve ona göre de çalışıyorum. Ama bu kafamı bayağı kurcaladı, ikilemde kaldım. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, şu saatten sonra sözele mi başlamam gerek, yoksa şu anki bölümümle de girebilir miyim hiç bilmiyorum açıkçası. Ve eğer ki eşit ağırlıktan bu mümkünse peki beni etkiler mi, sözeli seçmedim diye? Yani ne bileyim, eşit ağırlıktan ilerlemek daha kötü bir üniversiteye yerleşmeme vb. neden olur mu? (Sözel bölümündeki mantık, sosyoloji, psikoloji gibi dersleri yapmadım diye...)

Yardımcı olabilirseniz müteşekkir olurum.

EKLEME: Sonradan görünce aklıma geldi. Ek olarak da eşit ağırlıktan sayısala, sözele, dile çalışma gibi durumlar var. Şimdi bu durumla olmazsa eğer, ben sözel dersleride (mantık, sosyoloji, psikoloji gibi) mi araya kaynatmalıyım? Yoksa bunlara hiç bulaşmadan da yapabilir miyim? (Ama hedefim bölümü okumak değil, adam akıllı bir şekilde ve de adam akıllı bir üniversitede okumak.)
 
Merhaba arkadaşlar. Aklıma takılan bazı sorular var sizlere danışmak istedim. Ne yapacağımı tam bilemediğim bir dönemdeyim, hocalara da sordum ama dönüt alamadım, daha doğrusu cevap vermiyorlar.

Şu an 11. sınıf eşit ağırlık öğrencisiyim. Ve tarih bölümü'nden akademisyen olmak istiyorum. Tabii dil sınavları, lisans vb. durumları da halletmeden olmuyor. Ben de ona göre şekil alacağım.

Şimdi kafama şu takıldı: Ben tarih bölümü'nü eşit ağırlık diye biliyordum. Yani eşit ağırlıktan tarih bölümü'ne gidilebilir diye. Ama öğrendim ki, aslında sözel alanının mesleğiymiş. Ben şu ana kadar tm çalıştım hep, yani sözel bölümü derslerini (mantık, sosyoloji, psikoloji gibi) hiç ama hiç bilmiyorum. Peki ben şu an ne yapmalıyım, hedefim açıkçası iyi bir üniversite ve ona göre de çalışıyorum. Ama bu kafamı bayağı kurcaladı, ikilemde kaldım. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, şu saatten sonra sözele mi başlamam gerek, yoksa şu anki bölümümle de girebilir miyim hiç bilmiyorum açıkçası. Ve eğer ki eşit ağırlıktan bu mümkünse peki beni etkiler mi, sözeli seçmedim diye? Yani ne bileyim, eşit ağırlıktan ilerlemek daha kötü bir üniversiteye yerleşmeme vb. neden olur mu? (sözel bölümündeki mantık, sosyoloji, psikoloji gibi dersleri yapmadım diye...)

Yardımcı olabilirseniz müteşekkir olurum.

Ekleme: Sonradan görünce aklıma geldi. Ek olarak da eşit ağırlıktan sayısala, sözele, dile çalışma gibi durumlar var. Şimdi bu durumla olmazsa eğer, ben sözel dersleride (mantık, sosyoloji, psikoloji gibi) mi araya kaynatmalıyım? Yoksa bunlara hiç bulaşmadan da yapabilir miyim? (ama hedefim bölümü okumak değil, adam akıllı bir şekilde ve de adam akıllı bir üniversitede okumak.)

Onu bilmemde kuzenim inklap tarihi öğretmeni sayısal seçmişti.
 
Onu bilmemde kuzenim inklap tarihi öğretmeni sayısal seçmişti.
Ya bölüm fark etmiyor da. Yani atıyorum Sayısal'dan Hukuk'da kazanabilirsin. Ama benim bildiğim Hukuk'un gerektirdiği derslere (TM) çalışmalısın. Sayısal sadece orada isim olaraktan kalıyor.

Tabii bundan tam emin değilim, işte bilen biri üstte yazdığım konuyu aydınlatabilirse çok mutlu olacağım.
 
Evet, seçtiğiniz eşit ağrılık bölümü herhangi bir lisans programına yerleşmenize engel değil. AYT sınavında sözel dersleri cevapladığınız takdirde (Edebiyat/Tarih/Coğrafya/Din/Felsefe grubu) sözel puanla alım yapan tarih bölümüne yerleşebilirsiniz.(bende eşit ağırlık öğrencisiyim ve tarih bölümü okumak istiyorum, internet araştırdım ve bunu buldum.)
 

Geri
Yukarı