Tarih okumaya nereden başlanmalı?

Eğer böyle bir planınız yoksa kesinlikle tarih okumamalısınız. Tarih bölümü devamlılık ister, sadece bölümü değil. Tarih devamlılık ister, eğer bu kafayla tarih okumayı düşünüyorsanız zaten sizi bölümde tutmazlar maalesef... Ciddi bir bölümdür. Bir ağırlığı vardır. Başka bir bölüme yönelmenizi öneriyorum, onun dışında hobi olarak evet, tarihe başlayabilirsin.

Nereden başlamamı önerirsin 2. dünya savaş tarihini biliyorum ve yakın dönem savaş tarihi ilgimi çekmiyor Orta Çağ dönemi tarih için önerin var mıdır?

Nereden başlamamı önerirsin 2. dünya savaş tarihini biliyorum ve yakın dönem savaş tarihi ilgimi çekmiyor Orta Çağ dönemi tarih için önerin var mıdır?
"Çağlar" uzun sürelerdir. MS'de Kavimler Göçü ile başlayıp, 1453'te İstanbul'un fethedilmesi / 1492'de Amerika'nın keşfedilmesi ile sona eren bir çağdan bahsediyoruz. Nasıl şeyler ilginizi çekiyor?

"Çağlar" uzun sürelerdir. Ms'de kavimler göçü ile başlayıp, 1453'te İstanbul'un fethedilmesi / 1492'de Amerika'nın keşfedilmesi ile sona Eren bir çağdan bahsediyoruz. Nasıl şeyler ilginizi çekiyor?

Antik Yunan dönemi ve bu dönemde diğer ülkelerin tarihini okumak istiyorum aslında.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstediğin yerden başlayabilirsin. Ama bence kronolojik ilerle. Mesela bilinen ilk türk devleti Hunlardan başla. Sonra devamında Göktürkler, Uygurlar, Avarlar gibi İslam öncesi Türk devletlerini oku zaten bu dönemlerle ilgili kaynaklar az olduğu için çabuk okursun sonra İslamiyet dönemi Türk devletine geçersin Selçuklu, Karahanlı, Gazneli, Memlukler gibi. Zaten bu dönemlerde kaynaklar az Selçuklular öne çıkıyor. Onlar ile kaynaklar fazla. Son olarakda İslamiyet sonrası yani Osmanlı. Böyle okumanı tavsiye ederim. Bu arada Avrupa tarihinide okumanı öneririm çok spesifik olaylar var.

İstediğin yerden başlayabilirsin. Ama bence kronolojik ilerle. Mesela bilinen ilk Türk devleti hunlardan başla. Sonra devamında göktürkler, Uygurlar, avarlar gibi İslam öncesi Türk devletlerini oku zaten bu dönemlerle ilgili kaynaklar az olduğu için çabuk okursun sonra islamiyet dönemi Türk devletine geçersin Selçuklu, karahanlı, gazneli, memlukler gibi. Zaten bu dönemlerde kaynaklar az Selçuklu'lar öne çıkıyor. Onlar ile kaynaklar fazla. Son olarak da islamiyet sonrası yani Osmanlı. Böyle okumanı tavsiye ederim. Bu arada Avrupa tarihini de okumanı öneririm çok spesifik olaylar var.

Teşekkür ederim.

Şimdi verebilir misin öneri?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar tarih okumaya merak saldım internetten videolar makaleler falan izliyor okuyorum zaten bu yaşıma kadar tarih notlarım hep iyiydi, hiç çalışmadan 90 üstü alırım hep neyse bunun için daha da üzerine düşmeye karar verdim fakat çok fazla konu var nereden başlasam bilemiyorum, sizce nereden başlamalıyım?
Hangi alanları seviyorsan onu okuyabilirsin, mesela ben yakın tarihi yani 2. Abdülhamid'den 1. Dünya Savaşı'nın sonuna kadar ki dönemi seviyorum ve o dönemleri araştırıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı