Tasarlanan postu çalan sayfaya ne yapılabilir?

Hocam reklam sayılacağı için maalesef verememekteyim.

Bundan sonra dediğiniz gibi yapacağım.

Hocam delil olarak, benim sayfamın isminin yazdığı yer dışında, tasarım tamamen aynı. Sadece sayfa isminin yerine logo koymuşlar.

Bilgisayardan mı Photoshop yapıyorsunuz? Ve elinizde postun PSD dosyası var mı? Varsa bence PSD dosyası iyi bir kanıt olabilir.
 
Bilgisayardan mı Photoshop yapıyorsunuz? Ve elinizde postun PSD dosyası var mı? Varsa bence PSD dosyası iyi bir kanıt olabilir.
Evet hocam bilgisayardan yapıyorum. Postun PSD dosyası yok ama taslak PSD dosyası var. Ve paylaşılanlar diye bir klasörüm mevcut; burada tüm paylaştığım postlar var. Bu çalınan post da vardır.
 
Hocam bana biraz basit geliyor açıkçası. Karakola gitsem "sen bizimle dalga mı geçiyorsun?" demezler değil mi? Direkt cimer üzerinden şikayet etsem ilgilenmezler mi?

Patent vb. mevzuları var ama YouTube'da falan kendi videonun içine başkasının videosunu koyarsan bunu şikayet ettiğinde sonuç elde edebiliyorsun diye biliyorum. İçeriğin sana ait olduğunu kanıtlarsan şikayette bulunabilirsiniz yani.
 
Onuru olan insan böyle bir işe yeltenmez zaten. Hırsızlık yapmayı marifet zannetmiş. Kanıt varsa dava açabilirsiniz. İzinsiz paylaşım yaptıkları için tazminat hakkınız olur. Tabi bu konuda avukata danışmak daha mantıklı olur. Görsellerinizin içine isim veya markanızı 1'den fazla yere koymaya özen gösterin.
 
@OgnitorenKs evet hocam haklısınız. Bundan sonra silinemeyecek tarafa dahi koyacağım. Vallahi sinir bozucu ya. Bir de şirket sayfası :D Kocaman şirket bir paylaşım tasarlayamıyor. En iyisi kanıtlarla birlikte şikayette bulunayım.


Arkadaşlar peki şikayet etsem ne olur? Facebook devlete bilgi vermiyor diye biliyorum.
 
Ben de bu tasarım ve illüstrasyon sektöründeyim. Bu işlerde en büyük kanıt yaptığınız programın proje dosyasıdır.

Eğer Psd dosyası duruyorsa, yapılan projenin tarih, gün, ay hepsi kayıtlı ve gömülü olduğundan telif için net bir delildir.

Eğer hukiki süreç istiyorsanız, bu şekilde psd dosyanızla hakkınızı arayabilirsiniz.
 
@OgnitorenKs evet hocam haklısınız. Bundan sonra silinemeyecek tarafa dahi koyacağım. Vallahi sinir bozucu ya. Bir de şirket sayfası :D kocaman şirket bir paylaşım tasarlayamıyor. En iyisi kanıtlarla birlikte şikayette bulunayım.

Arkadaşlar peki şikayet etsem ne olur? Facebook devlete bilgi vermiyor diye biliyorum.

Daha geçenlerde TBMM de milletvekillerinin sorularını cevaplıyordu ama pek taktıkları söylenemez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı