Taşınabilir HDD "Bad Sector" hatası

Xloer00

Hectopat
Gecen kış harddiski (1 TB ) laptopta kullanırken bir anda harddisk kapanmıştı ve bir daha içine giremedim. Laptop a geri taktığımda PC donuyordu. Çıkarınca düzeliyordu. Birkaç bilgisayar daha denedim. Diğer bilgisayarlara da aynı sorunu yapıyordu. Harddisk i telefona bağlayınca tüm dosya ve resimler gözüküyordu. Ama telefona aktarırken bir anda harddisk gücü kesiyordu. Bir süredir kullanmıyorum. Ama içinden alınması gereken önemli dosyalar da var. Yeni bir sistem topladım. Bunda denedim. Bilgisayarı dondurmadı. Parametre hatası verdi. HD Tune uygulaması ile de bad sektor taraması yaptırdım. Sonuçlar resimde gözüktüğü gibi. Bu taramayı yaparken harddiskten aşırı bir şekilde bir şeyi çiziyormuş gibi ses geliyordu. Bu sorun için ne yapılabilir?

Dosya Ekleri

• 2.PNG
    2.PNG
    36,9 KB · Görüntüleme: 63
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    8,6 KB · Görüntüleme: 73
  • 3.PNG
    3.PNG
    15,7 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleyen: Moderatör:
ISOBuster yazılımı ile ya da bilgisayarı USB’den linux ile açarak kurtarmak yazılımsal
yöntemler. İşe yaramazsa veri kurtarma merkezleri var. Ne kadar para istediklerini bilmiyorum.

Yüksek bir fiyat istiyorlar . Linux nasıl yapılıyor. Makale video tarzı gönderirseniz çok iyi olur.
İngilizce anlatmış, olay tam olarak bu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı