Taşınabilir HDD oyunları görmüyor

Ahmet Kemal 33

Hectopat
Katılım
1 Mayıs 2020
Mesajlar
56
Taşınabilir HDD'ye Steam ve Epic Games'ten oyunlarımı indirdim, PC'yi kapattım açtım. Oyunları görmüyor. Normalde yapmazdı, ilk defa oldu. Bunu nasıl düzeltebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Taşınabilir harddiskin harfi değiştiyse o yüzden olabilir. Harddiski başka depolama aygıtlarla birlikte taktıysanız harfler karışmıştır belki.
 
Adı değil, disk yoluna atanan harf. D:, E:, F: gibi.

Eğer oyun kütüphanesi oluşturulduktan sonra bu harf değiştiyse içine kurulmuş olan hiçbir oyun veya program çalışmaz. Steam/Epic launcheri için o oyunlar yok hükmünde olur, yeniden indirmeye çalışır. Önceden hangi harf adına oyun kütüphanesi oluştuysa o harfi kalıcı hale getirmelisiniz. Bunu yapmak için disk yönetimini açıp oyunların yüklü olduğu taşınabilir harddisk bölümüne sağ tıklayıp sürücü harfi ve yolu değiştir seçeneğine girin. Önceki harfi oradan kalıcı hale getirmelisiniz. Böylece o harf başka bir USB sürücüye falan verilmez veya bu harddiske başka harf verilmez.

Steam veya Epic kütüphanesi oluşturulduğunda sürücüye hangi harfin verildiğini hatırlamıyorsanız bu istemciler üzerinden öğrenmelisiniz. Steam ayarlarında "İndirmeler" kısmında kütüphane ayarları olacaktı. Oradan bakabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı