Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır mı?

Makaleler
12
Sizlerin bir konuda düşüncesini almak istiyorum. Bazı insanlar kendi çıkarı için yalakalık yapıyor yani tatlı dille konuşup lafı uzatıyor. Sonrasında bir talepte bulunuyor. Bu insanlarla karşılaşmış olmalısınız. Örneğin 1 cümlelik lafı uzatarak 10 cümlede anlatıyor. Yani tatlı dil ile karşıdaki kişiyi etkilemeye çalışıyor. Ben bu tip insanların çıkarcı olduğunu tahmin ediyorum. Beni bu insanlar etkilemiyor, hatta bana göre sinir bozucu. Bu tür konuşmalar sebebiyle bu insanlardan daha çok soğuyorum. Peki ya siz bu tür insanlara yardım eder misiniz yoksa uzak mı kalmayı tercih edersiniz?

Genellikle uzak kalmayı tercih ediyorum da tatlı dil birçok insan üzerinde işe yarıyor.
Ben de mi bir değişiklik var? Bende işe yaramıyor. Telefonda arayan dolandırıcılar veya resmî firmalar bile birkaç kez beni ikna etmeye çalıştı. Ben o kadar inatçıyım ki sonunda pes ettiler. Ben o kadar istikrarlıyım. İnsanlar benim gibi şüpheci yaklaşsa zaten verimli yaşar.

Zaten bir şey sürekli ısrar edilerek anlatılıyorsa işin altından illaki bir şey çıkıyor.

Sizlerin bir konuda düşüncesini almak istiyorum. Bazı insanlar kendi çıkarı için yalakalık yapıyor yani tatlı dille konuşup lafı uzatıyor. Sonrasında bir talepte bulunuyor. Bu insanlarla karşılaşmış olmalısınız. Örneğin 1 cümlelik lafı uzatarak 10 cümlede anlatıyor. Yani tatlı dil ile karşıdaki kişiyi etkilemeye çalışıyor. Ben bu tip insanların çıkarcı olduğunu tahmin ediyorum. Beni bu insanlar etkilemiyor, hatta bana göre sinir bozucu. Bu tür konuşmalar sebebiyle bu insanlardan daha çok soğuyorum. Peki ya siz bu tür insanlara yardım eder misiniz yoksa uzak mı kalmayı tercih edersiniz?
Yalakaların dediğini bilerek yapmıyorum.

Ama işe yarayan bir taktik tatlı dil. Birine emir vermek yerine rica ederseniz yapma ihtimali kişiye göre artıyor.

Emir vermek yerine rica etmek bence çok daha iyi. Biri bana emir verince yapasım gelmiyor. Bazen inadına yapmıyorum hatta. Ama kaba bir dil yerine rica edince insanın daha çok yapası geliyor. Sürekli kendi menfaatleri için yapmacık yapmacık yalakalık yapanlarsa hiç samimi değiller bence zaten anlaşılıyor mimiklerden konuşma tarzından vesaire.

Allah'ım, sınıfımızdaki dilci çocuk tamamiyle bu karaktere sahipti, boş boş konuşuyor, sinir oluyordum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı