TCL / Bilkom tüketici haklarını yok sayıyor

546596

Hectopat
Öncelikle herkese merhaba,

15 Kasım tarihinde Vatan Bilgisayar'dan sözde bilkom garantili 55C728 televizyonu 12 bin TL'ye satın aldım.

Gelen üründe 2 ölü pixel mevcuttu ve bilkom değişim ve iade verdi. Sonrasında yeni gelen üründe'de 5 ölü pixel mevcuttu ve bilkom değişim ve iade verdi. Son gelen 3. üründe'de ise panel içinde tozlanma (çizgi şeklinde.) Ve clouding sorunları vardı. Bilkom ile iletişime geçip ürünün birebir veya ayıpsız misliyle değişimini istediğimi söyledim.

Ancak bilkom tüketici seçimlilik haklarımı yok sayarak birebir veya ayıpsız misli ile değişim kararlarımı yok sayarak ve hiçbir gerekçe sunmadan reddeterek sadece iadeni al git demiştir. Bu ürünü 12 bin TL'ye satın aldım ve şu an 20 bin TL civarında. Hem maddi hem de 3 aylık manevi zararım oldu. Hem sürekli ayıplı mal gönderildi hem de bir noktadan sonra al paranı git dendi çok saçma. Ve bu süre zarfında her şeye zam geldi. :)

Bu noktadan sonra ne yapmam gerek? Ve bu durumu yaşayan birileri var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayıplı ürünlerde değişim veya onarım sizin tercihinize bağlı bırakılmıştır. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanundan kaynaklanan seçimlik haklardan hangisini kullanacağını seçme hakkı tamamen tüketicinin tasarrufuna bırakılmıştır. Yani satıcı sizi herhangi bir seçimlik hakkı kullanmaya zorlayamaz. Tek istisnası ayıpsız misli ile değişim. Bu istisna da kanun maddesinde ''imkan varsa'' şeklinde belirtilmiş. Bunun dışında satıcı firma sizi herhangi bir seçimlik hakkı kullanmaya zorlayamaz. Dolayısıyla Tüketici Hakem Heyetine değişim talepli olarak başvuru yapabilirsiniz.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun - Madde 11:
(1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

Bilgilendiriniz için teşekkür ederim...

Biraz araştırma yaptığımda aynı marka ile bu sorunu yaşayan birkaç kişi daha buldum...

Tüketici hakem heyetine başvuru yapıyorum şimdi umarım çözülür ancak malum süreç uzun....

Dosya Ekleri

• IMG-20230206-WA0011.jpg
    IMG-20230206-WA0011.jpg
    111,8 KB · Görüntüleme: 68

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı