TCMB: Enflasyonun artmasının sebeplerinden en belirgini enerji!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, enflasyondaki yükselişe en belirgin katkının enerji grubundan geldiğini bildirdi. Tüketici fiyatları kasım ayında yüzde 3,51 oranında artmış, yıllık enflasyon 1,42 puan yükselişle yüzde 21,31 olmuştu.

Habere göre en hızlı fiyat artışı görülen sektörlerden birisi de lokanta ve kafe ürünleri oldu.

Kaynak:



Merkez bankası fiyat artışlarına "olumsuz seyir" "yukarıya doğru gelişim" "hızlı yükseliş" gibi kelimeleri kullanarak piyasanın düzelmesini bir yana bırakın daha da kötüye götürüyor. Sanki enflasyon değil de esnafın kendisi zam yapıyormuş gibi algı yaratmaya çalışıyorlar. Ayrıca dolar almış başını giderken bana bazı hizmetlerin ve ürünlerin ucuzlaması pek inandırıcı gelmedi.
 
Evet lokanta ve kafe oldukça pahalı poğaca bile 3 lira olmuş üstelik boyu inanılmaz küçüldü el kadar. Ha bir de listede A101 eksik o da maşallah bir cola bile 2.50 olmuş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet lokanta ve kafe oldukça pahalı poğaca bile 3 lira olmuş üstelik boyu inanılmaz küçüldü el kadar. Ha bir de listede A101 eksik o da maşallah bir cola bile 2.50 olmuş.
Haklısınız. Büyük oranlarda zamlar gelirken hala TÜFE'nin 21.31 olması garip geliyor. Şu anda basit bir kahvaltı yapmak için 2 poğaça 1 çaya 10-15 TL arası bir ücret ödememiz gerekiyor.
 
Haklısınız. Büyük oranlarda zamlar gelirken hala tüfe'nin 21.31 olması garip geliyor. Şu anda basit bir kahvaltı yapmak için 2 poğaça 1 çaya 10-15 TL arası bir ücret ödememiz gerekiyor.

Zam tamam artık maalesef alıştık ama malzemeden kısmaları beni öfkelendiriyor poğaca resmen annemizin evde yaptığı minik poğacalar kadar ve fiyatı 3 lira yanına capri sun alsak 4 lira hepsini toplasak 7 lira😠😡👊🤕
 
İçki, kahve çekirdeği daha birçok ürün ithal. Paranın bir sene içinde %75 değer kaybettiği yerde gelen zamlar, gelecek zamların habercisi sadece. Malzemeden kısmasa 5 TL olacak bu sefer. Çok zam yapmamış görünmek için hem fiyatta bir miktar artış hem de porsiyonda bir miktar azalış yapmak durumunda kalıyor esnaf. Zammın tamamını olduğu porsiyonu ile yansıtsa, suç yine poğaça yapan adama kalacak. Sorumluluğu en dipte olana değil, tepedekine verdik seçim günü. Şimdi sonuçları bunlar.
 
Son düzenleme:
@Asdasgudas, yarım poğaça ve yarım simit alacağız bu gidişle.
Gidişat şu şekilde;
yollarıyiyin.png
 

Geri
Yukarı