Napalım elementary e kde plasma mı yükleyelim? GTK arayüze QT drop-down mı yükleyelim? Böyle yapacaksam niye uğraşıyorum elementary ile direk yüklerim arch ımı gentoo mu, takılırım kafama göre.
O zaman Arch ya da Gentoo kullan.
Konu sahibine cevap olarak, Linux dağıtımı seçerken, süsüne püsüne, bakmayacaksın. Dağıtım böyle seçilmez. Hangi dağıtım kararlılık ve güvenlik vaad ediyorsa, onu kullanmalısın. Arch linux sürekli güncelleme alan, bleeding edge distro.. O yüzden ben tavsiye etmem. Paketler gerekli süre geçmeden, sisteme çatır çatır yükleniyor.. Bu durum, güvenlik sorunları ve stabilite sorunları yaratabilir. Nadir de olsa, güncellemeden sonra, sistemin göçebilir bile.. Ayrıca kurmayı başarsan bile ubuntu kadar yaygın döküman ve sorunlarına kolay çözüm bulamazsın. Arch'ın iyi yönü, bloatware yok. Komut satırından kurulum yaptığın için, istediğin gibi özelleştirerek yükleyebiliyorsun.
Manjaro bu konuda Arch mantığıyla uyuşmuyor. Tamamen bloatware yüklü ve gereksiz bir dağıtım.
Debian Stable yüklesen, onu da evde, masaüstü kullanım için fazla abartmış olursun. Yani yazılımlar fazla eski olur..
Öyleyse ubuntu tabanlı bir dağıtım yüklemelisin. 70 küsür MB'lık, Ubuntu 20.04 minimal ISO'dan, kurulum yap, DE'yi de keyfine göre tasksel aracıyla seçip, kullanmaya başlayabilirsin.