Technopat kullanıcılarının önerdiği Linux dağıtımları

Burada yazılanlar kendilerine uygun bir dağıtım arayan yeni arkadaşlar için yol gösterici olacaksa, severek kullandığım masaüstüne (xfce) sahip dağıtımlar olan Manjaro xfce, Xubuntu'yu ve Linux Mint xfce'yi denemek ve kendilerine uygun olanını kullanarak başlamak iyidir derim. Zaten GNU/Linux'u severlerse tek durmayacaklar, bir iki haftaya onları farklı dağıtımlar denerken ve Debian Sid veya Arch kurmaya çalışırken göreceğiz. Sonra yıllar geçecek ve benim gibi yaşlanacaklar, bir dağıtımın ıcığını cıcığını öğrenip orada günlerini geçirecekler.

Biz gizli penguenleriz. :D Debian reisdir.
tux.png

Son düzenleme:
Uğraşırım diyorsan: Manjaro.
Canıma kastım var / Acı çekmekten zevk alıyorum / Hayatımı sevmiyorum / Uzun zamandır sigara içmiyordum tekrar başlamak istiyorum diyorsan: Arch
Uğraşamam diyorsan Kubuntu.
Laptop / stabilite diyorsan: MX Linux
Laptop / Pil ömrü diyorsan: Pop OS
İş diyorsan: CentOS veya OpenSUSE
Güvenlik işiyle uğraşıyorsan: Kali

Desktop environment olarak: KDE Plasma tercihen.

Uğraşırım diyorsan: Manjaro.
Canıma kastım var / Acı çekmekten zevk alıyorum / Hayatımı sevmiyorum / Uzun zamandır sigara içmiyordum tekrar başlamak istiyorum diyorsan: Arch
Uğraşamam diyorsan Kubuntu.
Laptop / stabilite diyorsan: MX Linux
Laptop / Pil ömrü diyorsan: Pop OS
İş diyorsan: CentOS veya OpenSUSE
Güvenlik işiyle uğraşıyorsan: Kali

Desktop environment olarak: KDE Plasma tercihen.
Arco da olur.
Manjaro KDE.
Fedora KDE.
Debian.
Elemantry Os.
Arco!

Arco fanatiğisiniz galiba.
Arcolinux'u çok severim. Manjaro'daki emek de büyük şüphesiz. Beni rahatsız eden şey Arconun Manjaro kadar popüler olmaması. Endeavour'u sadece sanal makinede kullandım fena görünmüyordu. Konumuz Arch tabanlı dağıtımlar. Archman'i ilerde deneyeceğim.

Arcolinux'u çok severim. Manjaro'daki emek de büyük şüphesiz. Beni rahatsız eden şey Arconun Manjaro kadar popüler olmaması. Endeavour'u sadece sanal makinede kullandım fena görünmüyordu. Konumuz Arch tabanlı dağıtımlar. Archman'i ilerde deneyeceğim.
Şöyle bir BlackArch'ımız yok mu? XD.

Şöyle bir BlackArch'ımız yok mu? XD.
Siber güvenlik kategorisinde BlackArch. O da aslında evet. Kali'yi bu işe yeni başlayanların tercih ettiği bir dağıtım. Daha çok tool'a ihtiyaç duyan BlackArch kullanır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı