Technopat Sosyal iyi ve kötü yanları neler?

Siyaset yapılması sevmediğim yanı. Tamam kötü birşey değil ama insanlar oy verdiği parti yüzünden aşağılanıyor değer verdiği şeylerle dalga geçiliyor. Yok A partisi, yok B partisi yeter ama. Herkesin görüşü kendine. Adam ekonomiyi soruyor başlıyor iki tanesi atışmaya yok a partisi ülkeyi batırdı yok B partisi vatan haini adam ekonomiyi soruyor siyasi görüşünü değil.
Evet sonra konu amacına ulaşamadan kapanıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bence iki tane kötü durum var, maalesef. Bunlardan birincisi insanların ciddi anlamda yardımcı olmayacak yorumlar yaparak, problem sahiplerine destek olmaya (!) çalışması. Çok basit bir örnek vereceğim. Kısa bir süre önce bilgisayarımda ekran kartı sürücümden dolayı problem yaşıyordum. Adamın biri alakasız bir şekilde "Hard Disk sağlık testi yapın." diye bir yorum yaptı. İkinci problem ise ciddi anlamda problemlerin maalesef tam çözülememesi. Forumda bazen geziyorum ve en basitinden 2015'ten kalma cevapsız pek çok konu görmüştüm ki bunlar destek ile çözülebilecek problemler mesela. Fakat insanlar "Bu bileşen bu oyunu açar mı ?" ya da "Arkadaşlar hangi telefonu almalıyım ?" tarzı konulara daha çok yöneliyor, maalesef de gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanlar burada bildiğiniz ot gibi kalıyor. Bu iki kritik problem dışında hiçbir sorun ile karşılaşmadım, ve dil kurallarının var olması ciddi anlamda güzel bir şey. Dilimizi en güzel, en zengin şekliyle kullanmamız bence kötü bir şey değil.
 
Artılardan bahsetmeyeceğim, klasik şeyler.

Eksiler:
1. Geçen gün bir konu okudum, bir arkadaş dünyada çok az bulunan bir hastalığa sahipmiş ve ameliyat olup olmama konusunda arafta kalıyormuş. Forumdaki samimiyete güvenip sormuş büyük ihtimal moral desteği falan gelir diye. Çok kötü espriler, boşver girme ameliyata Iphone falan al diyenler vardı. Bu gibi insanları sevmiyorum. Direkt perma ban yemeli bence.
2. Biliyorum önceden kurallar daha sıkıydı fakat bence biraz daha az kural olmalı
3. Her şeye uyarı, moderatörler ne yaparsa haklıdır fikri.
4. Yaşı küçük insanların (Benim de yaşım büyük değil.) yaşına göre konuşmaması. (Belki bende yaşıma göre konuşmuyorumdur, eğer öyleyse özür dilerim.)
 
Öyle yapanlar var biliyorum. @Murat5038 hocam öyle mesela. Böyle basit bir özellik için ayrıcalıktan söz edilmesi saçma. Ek olarak ne gibi bir kötüye kullanım var imzaya renkli yazı yazmanın?

O yetkiye sahip olanlar zaten illaki troll olmayan bireylerdir. O yetki herkese verilirse moderasyon ekibi sürekli imza kontrolünde olmak zorunda kalacağından bu tarz kısıtlamalar çok iyi bence.
 
Eksilerinden bahsetmek istiyorum. Artılarını bilen biliyor.
Forum Kalitesi'nin giderek düştüğünü, moderatör ve yöneticilerin bu konuya bir el atması gerekiyor.
Aynı konulardan defalarca açılıyor. Konu açmadan önce arama kısmından bir bakılısa halbuki açtığı konunun cevabını bulabilecek. Örnek vermek gerekirse 10 bin TL Gaming laptop tavsiyesi açılıyor o konuya gidip tavsiyeler yapılıyor. Ertesi gün yine bir başka arkadaşımız 10 bin TL Gaming laptop tavsiyesi açıyor. Bu konuya da bir çözüm bulunması gerekiyor.
 
O yetkiye sahip olanlar zaten illaki troll olmayan bireylerdir. O yetki herkese verilirse moderasyon ekibi sürekli imza kontrolünde olmak zorunda kalacağından bu tarz kısıtlamalar çok iyi bence.
İmza zaten her üye tarafından kullanılabilen bir özellik, renkli imza mı sorun yaratıyor?
 
İyi yanları:

Diğer forumlara göre bilgili insan sayısı bence daha fazla. Başka bir forumda sorduğum soruya verilen cevaplarla burada verilen cevaplar arasında çok fark var. Ayrıca forumun ortamı bence gayet samimi.

Kötü yanları:

Bazı kişilere bir şey anlatmak çok zor. Herhangi bir ürünün kötü olduğunu kanıtlarıyla birlikte anlatmaya çalışsam da anlamıyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı