Technopat Sosyal'in sevmediğiniz tarafları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı üyeler var, bir üye konu açıyor 100 TL'ye klavye önerisi.

Birisi geliyor üstüne 200 daha koy bunu al diyor çok sinir oluyorum.
 
-Herkes kendi düşüncesini empoze etmeyi, karşısındakinin düşüncesini okumaya tercih ediyor.

-İnsanların elinde bulunanlarla dalga geçenler, halihazırda azımsanmayacak seviyede.

-Konudan bağımsız olacak şekilde bireysel muhabbet eden 2-3 üye, aşağı yukarı her zaman kaşla göz arası türeyebiliyor.

-Konudan sapıp işi hassas meselelere dökenler var.

-Narsist kimselerin hegemonyasında insanlar ezilebiliyor.

-Eski üyeler aktif değil.

-Felsefe bölümündeki konulara "her canlı ölümü tadacaktır" yazıp ayet atan ve bu doğrultuda, henüz baş koyduğu değere en ufak şekilde dahi vakıf olamayıp tartışma konusu içerisinde sözünü, hipotezini destekleyecek iyi/kötü herhangi bir veri öne süremeyerek söylemlerinin hiçbir şekilde arkasını getiremeyenler var.

-Bilmediği konular hakkında ahkâm kesenler var.

-Sürü psikolojisiyle davranıp en eften püften bir konuda dahi bir üyeye "tepki göstereceğim" diyerek 100 kişi idam mangasına tutan, bu doğrultuda mesajlarına garip garip espriler iliştirmeyi de ihmal etmeyen üyeler var.

-Üç-beş 'hahaha' ifadesi almak adına herhangi bir konunun sahibi olan üyeyi, konu içerisinde mesaj yazan bir üyeyi veyahut daha da içler acısı olacak şekilde, kendini maskara haline getirmekten çekinmeyen üyeler var.

-"...neden profil fotoğrafı yapılıyor" gibisinden, ana sayfada bulunan birkaç güzel konunun ihtiyacı olan etkileşimin önüne geçen konuları defaatle açan ve aynı şekilde de o tip konulara ısrarla mesaj yazarak ana sayfada en başta tutan enteresan üyeler var.

-Yalaka üyeler var.

-Sağlık bölümüne açılan konularda, bulundukları konudaki konu sahibi üyeye "...burası teknoloji forumu, gidin doktora" diyerek mesaj sayısını artıran zeki üyeler var.

-Öneri konularında, önerdiği ürün hakkında hiçbir fikri ve ürünü değerlendirebilecek gereksinimi karşılayacak oranda teknik bilgisi olmayıp bu doğrultuda forum içerisinde referans olarak gösterilen üyelerin önerilerini kopyala-yapıştır yapıp mesaj sayısını artırmayı marifet sanan üyeler var.

-"Technopat miimleri" konularının cılkını fazlasıyla çıkarmış ve bu doğrultuda da gariplik konusunda üst evrelerde seyredecek vahimlikte mesajları yazan üyeler var.

-Gereksiz sansasyon yaratan üyeler var.

-Torrent konularına "forumda korsana destek vermiyoruz" yazan üyeler var.

-Doğruya "doğru", yanlışa "yanlış" diyebilecek objektifliğe ve olgunluğa sahip olmayan çok kişi var.

-Ne yazık ki forumun bünyesine katılmış her açıdan yararlı üyelerin, bir zamandan sonra kaybediliyor olması.

-En hassas ve kimseyi alakadar etmeyen olaylara dahi magazinleştirme çabasıyla yaklaşıp bu doğrultuda -artık prim kasmak için midir yoksa öylesine midir bilmiyorum- anormal bir efor sarfederek forumda yer edinen enteresan bir kitle var.

-Felsefe konularına abuk subuk düşüncelerle giriş yapıp girdikleri konudaki konu mesajını okumaya tenezzül dahi etmeden mesaj yazan üyeler var. Bu üyelerin yazdıkları mesaj ya alay dolu oluyor ya da fazlasıyla sığ ve bu doğrultuda da maksimum iki kelimeden oluşuyor.

-Konu Dışı mesajlarının sayımının kaldırılmasıyla halihazırda azımsanamayacak oranlara tekabül eden bir kitle, sadece mesaj sayısını artırmak adına önemli konulara dahi hazır cevap yazıp asıl meseleye doğrudan ilgisiz, sığ, yapmacık ve gereksiz bir tavırla dadanarak mesaj sayısı artırmaya başladı. Açıkçası Konu Dışı mesajlarının sayımının kaldırılmasının, en elle tutulabilir diyebileceğimiz kötü yanlarından biri de budur bence. İnsanlar mesaj kasmak adına önemli konulara sürü halinde dadanmaya başladı. Özellikle öneri konularına girerseniz, yazılan mesajların halihazırda azımsanamayacak oranlara tekabül eden bir kısmının tamamen mesaj sayısını artırmak adına yazıldığını görürsünüz.

Önemli bir konuya, sadece mesaj sayısının artırmak için yazılan bir mesajın, cidden ne kadar içtenlikle yazılıyor olduğunu artık siz düşünün.
Birçoğuna katılıyorum.
 
Bazen foruma yeni katılan kişiler yazım yanlışı yapıyorlar uyarı alıyorlar.
Ben olsaydım bir daha foruma girmezdim.
O kadar kuralları fazla ki forumun.

Yeni üye diye dokunulmaz mı olması lazım? Kurallar onun için de geçerli değil mi?

Foruma kayıt olduğunuz an kurallar ÖM kutunuza düşüyor, bu kadar çabaladığınız kadar kuralları da biraz okursanız bunların hiçbiri olmaz.
 
Moderasyon ekibinin saçma şeylerde uyarı vermesinden bıktım. En sonunda forumu bırakmaya kadar gelmişliğim var. Büyük harf kullandım diye uyarı mı verilir?
Güzel Türkçemizin kuralları ne zamandan beri saçma şeyler oldu?

Bir şey bilmediği halde her şeyi bilenler, sürekli insanları eleştirenler, her şeye komik veya kızgın ifadesi bırakanlar.
 
Üyeleri arada kudurtmuyor değil ama idare ediyoruz işte. Görmezden gelmeye çalışıyorum.
 
Güzel türkçemizin kuralları ne zamandan beri saçma şeyler oldu?

Bir şey bilmediği halde her şeyi bilenler, sürekli insanları eleştirenler, her şeye komik veya kızgın ifadesi bırakanlar.

Hocam yanlış anladınız herhalde.:D Ben burada Türkçeye laf atmadım ki. Moderasyon ekibinin Türkçe hocası olmasına laf attım.:)
 
İfade yasağı yemem. Haftalardır 'hahaha' atamıyorum. İyice kudurdum. Öyle mesajlar görüyorum ki, 'hahaha' atamadığım için elim ayağım titriyor, başım ağrıyor, nefesim kesiliyor.
Son zamanlarda yazım hatalarının çok artması. Forumu sırf sıkı yazım kuralları için ve üyeleri için seviyordum ancak bu sebeplerden birisi yok oluyor yavaş yavaş. Her konuda en az 1 tane yazım hatası bulunan mesaj var. Raporlamak da yetmiyor maalesef. Çözülmesi gerek bu durumun. En azından belirli bir mesajın üzerinde olan veya yönetim ekibindeki kişilerin gözüne kestirdiği, Türkçeyi ve imla kurallarını falan iyi bilen bazı kişilere sadece yazım hatalarını denetlemek için bir görev verilmesi lazım bence.
 
Güzel bir şekilde tartışalım diye konu açılıyor, sonra başka yerlere çekiliyor ve konunun kilitlenmesi ile son buluyor.
 
Bir problem yaşadığında, oyunu çöktüğünde, herhangi bir sorun yaşadığında hiç araştırma yapmadan anında konu açanlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı