Technopat üyeleri hangi dine mensup?

Dininiz nedir?

• Oy verenlerin toplamı
    91

Eldrithc

Hectopat
Selam. Ülkemizde maalesef doğru bir anket yok bunun hakkında. Biz de bari forumda anketi yapalım.

Dininizi anketten cevaplayın, ek olarak neden inandığınızı ya da inanmadığınızı da belirtebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası şuanlık belli bir dine inanmıyorum desem doğru olur fakat araştırıyorum ve okuyorum. Bu konular hakkında bilgi sahibi olmaya da özen gösteriyorum. Fakat kim neye inanırsa inansın umurumda değil herkesin inancı kendine nasıl olsa. Fakat inanan adam da düzgün inanacak. Tek sevmediğim kesim herkese yapışan o islamcı tayfa.

Beni kastediyorsanız ben kimseye yapışmıyorum hocam umurumda değil kimin neye inandığı, herhangi bir konu da ilk olarak bana laf atılsa bile ateist,deist,agnostik tayfa "Dinle alakası olmayan konu da din konuşma" tarzı söylemlerle hemen linçlemeye çalışıyorlar çok garip...

Ben sizden bahsetmedim şahsen burada zaten isim vermedim tayfa adı altında belirttim. Sizi de çok tanımıyorum o yüzden eğer dediğiniz gibiyseniz tuhaf bir durum.

Selam. Ülkemizde maalesef doğru bir anket yok bunun hakkında. Biz de bari forumda anketi yapalım.

Dininizi anketten cevaplayın, ek olarak neden inandığınızı ya da inanmadığınızı da belirtebilirsiniz.
Neden inandığıma dair bugün bir şey daha buldum. Gerçi ben bulmadım hep vardı farkettim diyelim.

"Yakında milletler birbirlerini sofraya çağırdıkları gibi size karşı saldırmak için birbirlerini çağıracaklar.

Sahabe sorar:
"O gün biz az mı olacağız Allah'ın Rasulu ?

"Aksine siz o gün çok olacaksınız, ama selin üzerinde sürüklenen çer-çöp gibi olacaksınız.Allah düşmanlarınızın kalbinden sizin korkunuzu çıkaracak, sizin kalplerinize vehn koyacaktır.

Sahabe sorar:
Vehn nedir ey Allah'ın rasulu.

"Dünyayı çok sevmek ve ölümden korkmak.

Evet bu hadise sosyolojik tahmin vb. denilebilir ama çok düşük ihtimal böyle bir olayı 1400 sene öncesinden tahmin etmek, özellikle bu söz söylenirken Müslümanlar ölümden korkmayan savaşçı ve peygamber için kendisini feda edenlerken.

Evet bugün bakıyoruz ki yeryüzünde 2.2 milyar Müslüman var hemen hemen. Eğer Filistinde ki Müslümanlar için bu 2.2 milyar Müslüman bir araya gelip savaş açsa İsrail adlı devlet yeryüzünden şüphesiz silinecektir. Ama dünya yaşamını daha önemli görüyoruz maalesef. Kendi din kardeşini bu kadar güzel şekilde tanıyan bir peygamber..

Tarihsel olaylar da sayabilirim hadislere güvenmeyecek biri sorarsa diye. Yine aklıma gelen en basit örneği vereyim. Hz.Hamzayla Hz.Muhammedin küçüklükten beri yakın dost olduklarını biliyoruz. Hz. Hamza savaşta Vahşi adlı biri tarafından vahşice öldürülüyor ve sonra Hz.Muhammedden af istiyor.Hz. muhammed affediyor yanında ki sahabelerin karşı çıkmasına rağmen. Eğer bu adam çıkarcı olsaydı Kurana ihanet edenler affedilmez yazar istediği şekilde öldürtürdü vahşiyi. Bu tarz çok örnekler verilebilir faiz,obezite, gökdelenle alakalı da hadisler var çok uzak geleceği tam olarak tutturan. Bunlar tesadüf değildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…