Münafığı baz alıp dindarı eleştiren, yapılan kötülüklerin kaynağını kötülüklerin karşıtı olan İslam'a bağlayarak oldukça çarpıtılmış ve bağlamın koparılmış bir cevap olmuş. Kendi müritleri olarak bahsettiğiniz Müslüman'ların arasında anlaşmazlıklar olmuştur, doğrudur ancak bu anlaşmazlıklar İslam'a zarar vermemiş yalnızca kişilerin tarihte yaptıkları hatalar ile anılmasıyla sonuçlanmıştır. İnsanın celladı terbiye edilmemiş nefsidir. Her ne ararsan Tekke'de, Mekke'de arama. Dön içinde ara.
Biraz dinler tarihini oku.
Münafık dediğin kişi, o gelmeden önce normal bir vatandaş idi. İnanmadığı için onunla ticareti ve selamı kestiler.
Bir insanı inanmadığı için yargılamak ve ona aşağılayıcı isimler takmak hatadır.
Tekke'de Mekke'de aranacak şey sadece senin cebindeki parayı araklayacak ve din adına seni her türlü zulme aracı olarak kullanacakları bulursun.
Tüm dinler sömürme aracıdır.
İlk çıkışları sosyal hayatı - eşitliği vaat eder. Teorik olarak doğru gözükür. Sonuç olarak da sana bir sonsuzluk vaat eder. Bilinmeyen ve sayısal karşılığı olmayan bir sonsuzluk.
Sonsuzluğun karşılığı matematiksel olarak yoktur ve denklemleri olmaz.
Dinlerin hepsi bu amaçla vardır.
İslam sadece bu ülkede en çok konuşulduğu, inanıldığını iddia edildiği için örnekleme aracım oldu. Tabii ki İslam tarihini biliyor olmamda etken. Ama ben bütün din adındakilerin hepsine karşıyım.
Bu arada. Beni YouTube'da gördüğünüz İslam düşmanları ile de karıştırmayın. Kendilerine ateist veya İslam düşmanı diye tanımlayanların birçoğu maaşlı eleman. Eninde sonunda İslam düşmanlığını bir yere bağlıyorlar.
Ben sadece bir DİN'e inanmamayı tercih ediyorum.
Bir yaratıcı var mı?
Bilmiyorum. Ama olduğunu kabul edelim.
Neden inanan ve inanmayan diye ikilem sunuyor? Neden tapma ihtiyacı duyuyor. İnananlara bir cennet? Vaadi var.
İnanmak demek Müslüman'ım - Hristiyan'ım gibi ifadeler ile sınırlanamaz. Benim de inandığım çok şey var.
Ama senin din diye sunduğun sınırlara dahil değil. Ülke sınırlarına da dahil değil.
Benim sosyal uyumum ve toplumsal beraberliğim için bir dine ihtiyacım yok. Sen varsın ve benimle aynı sorunlara muzdaripsin. Kişisel refahım için sana neden zarar verme ihtiyacı duyayım? Beraber olursak her sorunun üstünden daha kolay geliriz.
Yani olayları değerlendirmeniz dar.
Din'ler sizi dar bir pencereden bakma - sınıflandırma sunuyor "inanan - inanmayan".
Ben ise herkesi aynı çerçeveden görmeyi tercih ediyorum.
Senin din dediğin şeye inanmak zorunda değilim.
Ama seninle ortak çok fazla noktam ve ortak çok sıkıntım var.
Din ile bu sınıflandırmayı yaptığın an, hiçbir şey çözülmez. Sorunlara daha fazla sorun eklemiş olursun.
Irk - din - sosyal sınıf adına kral gibi ünvanların hepsi sosyal hayat için zehirdir.
ben asil kandan geliyorum.
Hadi oradan, ameliyat olacağın zaman tek benim kanım sana uyumlu çıkınca görürüm senin asil kanını ve soyunu.
Anlamak isteyen için yeterli.