Technopat üyeleri hangi dine mensup?

Dininiz nedir?


  • Oy verenlerin toplamı
    107
Asıl mesele, tanımlama. Tanrı ne? kime göre ne şekilde? kime göre ne biçimde? enin de sonun da hepsi bilinmeyene çıkıyor. O yüzden ''inanç'' ismine bürünmüşler ve maalesef ne enin de ne de sonun da bir anlam bulabiliyorum. Bu da belki de benim düştüğüm bir anlamsızlıktır bilmiyorum. O yüzden Agnostiğim sanırım.
 
Alıntıların kur'an ifadeleri.

Benim fikrimce en üstün varlık karınca ile arıdır. Kendi sosyal hayatları içinde sorumlulukların biliyorlar.
Bak geldik mi sonuç olarak bence sınıfına.

İnsanın en üstün yaratık- yaratılmış olduğunu senin gibi dindarlar söylüyor. O insanı öldürmenin hak olduğunu da söylüyor.

Bir yaratıcının kendi yarattığını;
Kur'ani bakış açısından yazıyorum...
Tüm her şeyi ile kendisi belirlemiştir.
Buna yine kur'an kaynağından alıntı yapayım. (bakara 20)
‘orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın?
Oysa biz seni överek tespih ediyor ve seni takdis ediyoruz'


Hemen akla gelen sorular. Bu insan denen yaratığın tüm özelliklerini nereden biliyorlar? Daha önce benzer bir yaratık yaratılmış mı da biliyorlar? Meleklere bu bilgi nasıl bildirildi? Kendilerine bildirilmeyen veya daha önce görmedikleri hakkında bir bilgiye nasıl sahipler?

Kısacası. Kur'an içindeki ayetler de çok fazla şüpheli soru var. Bu ifadelerimi bir din adamına sorduğunda ise, sana Allah bildirdiği için biliyorlar.
O zaman yeni soru akla gelir.
Madem bildirildi, neden orada bozgunculuk - kan dökecek bir yaratık yaratıldı?

Çok fazla soru var.

Çok fazla çelişkili soru var. Çok fazla üstün körü cevap var.
Denk olmak da ayrı bir soru işaretidir.
Kim kime niçin denk olmalı?
Madem denklik var, o zaman neden bir zulum var?

Bana pisagor kumarı ile cevap verme.

Pisagor da körü körüne bir dini inanış ile sonsuzluğu matematiksel denkleme getirmiş kişidir.

Sonsuzluk = evren.
Evreni gezmeden en üstün yaratığın insan olduğuna nasıl emin olabilirsin?
Hiç akıl etmezler mi - hiç düşünmezler mi ?

Ben her hangi bir dine inanmamayı seçiyorum. İslam da buna dahil.

Bundan dolayı beni sınıflandırmak veya senin inandıklarına inanmadığım için sosyal haklarımdan mahkum edemezsin.

Gerekçem ise HAY isminden güç alıyorum. Hayat sahibi isem, bana tüm sahip olmam gerekenleri vermeye mecbursun. Hayatıma kasd da edemezsin.

Bu senin inancının en temel kuralıdır.
Ama sen inancındaki asıl temelleri bilmeden, demogojik yorumlar ile benim haklarımı suiistimal ediyorsun (sen dediğim dini yorumcular). Ve savaşlar açıp, beni veya benim gibileri ötekileştiriyorsun.

İmam dediğin - dini lider dediklerinin yorumları - fetvaları ile beni yargılayamazsın. Senin inandığını iddia ettiğin dinin en önemli isimlerinden güç alıyorum.
 
Sonsuzluk = evren.
Evreni gezmeden en üstün yaratığın insan olduğuna nasıl emin olabilirsin?
Hiç akıl etmezler mi - hiç düşünmezler mi ?
Sayfayı açar açmaz şu mesajınız takıldı gözüme. İslam "Yaratılmışların en üstünü insandır." demiyor. Tin suresi 4. ayette "İnsanı en güzel biçimde yarattık, sonra onu aşağılarında aşağısına indirdik." Bu ayetten "İnsan İslam'a göre en üstün yaratılandır." diyemezsiniz.
 
Çok arada kaldığım için dinsiz olmaya karar verdim birkaç sene önce. Ama elimden geldiğince öğrenmeye çalışıyorum. Herhangi bir dine de mensup olabilirim ileri zamanlarda, bakacağız.
 
Sayfayı açar açmaz şu mesajınız takıldı gözüme. İslam "Yaratılmışların en üstünü insandır." demiyor. Tin suresi 4. ayette "İnsanı en güzel biçimde yarattık, sonra onu aşağılarında aşağısına indirdik." Bu ayetten "İnsan İslam'a göre en üstün yaratılandır." diyemezsiniz.
Ekleme yapayım. Nahl suresi 8. ayette "Bilmediğiniz daha nice şeyleri de yaratır." deniyor. Dolayısıyla evrende farklı canlılar olabilir ya da Cinler ve Melekler kastedilmiş olabilir bilemeyiz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

  • Technopat Haberler

    Geri
    Yukarı