Bu aksam yogunum, hafta sonu yazarim.
Lisans sabanci, Master Boğaziçi mezunuyum.
Programlama ogrenme hevesiyle degil aslinda, bilgisayarlarin nasıl calistigini anlama hevesiyle muhendis oldum.
Orta seker bir not ortalamasiyle mezun oldum, grup projelerini hiç sevmezdim baskasinin yazdigi kod hiç hosuma gitmezdi. Gidip kendim yeniden yazardim. O yuzden altindan kalkamadigim projeler de oldu, ozellikle lisanstayken.
5-6 sene Türkiye'denin en buyuk banka ve GSM firmalarinda calistim backend developer olarak, sonra da kendi firmami kurup yurt disi sirketlere yazilim gelistirmeye başladım. Simdi yanimda 3 muhendis calisiyor kucuk bir firmayiz.
Zamanim genelde code-review yaparak ve mimari olusturarak geciyor. Antik kuntin bug oldugunda da ben ilgileniyorum. Basit seyleri diger arkadaşlar yaziyor.
Ciddi hedefi olanlara tavsiyem iyi okullara gitmek için calismasi. Video egitim serilerinin ve kurslarla cok niche seyleri ogrenirsiniz. Bir programlama dilinin kendisini ya da "siber guvenlik" gibi ustune 20 tane kitap yazilacak seyleri YouTube videosuyla ogrenemezsiniz. Calisin, okulunu okuyun
Piyasada is cok, hiç okul okumadan da ucundan bucagindan bu sektore girebilirsiniz. Kurumsal yerler 10+ sene tecrubeli degilseniz muhendis olmayani almaz.
Yazilim muhendisligi lisans seviyesi için fazla ozellesmis bir alan. Once bilgisayar bilimleri temeli oturmali. O yuzden cogu okulda bulamazsin lisans seviyesinde. Acanlar da genelde vakif universiteleri.