Technopat'ta aktiflik neden düşük?

• Konuyu başlatan 885108
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 202
  • Görüntüleme 10.018
@SALOOWEN tekrar söylüyorum, haklı olduğunuzu söyledim. Hiçbir mesajımda da iftira atmadım, değiştirilmiş mesajınızı da siz bildirdikten sonra eski haline almıştım. İlgili arkadaşa da iletmiştim.

Sizinle kavga etmedim, haklı olduğunuzu savundum. Kırıldıysanız özür dilerim fakat benim hatam olmayan şeylerden ötürü kırıldığınızı zannetmiyorum.

Efendilikten bahsediyorsunuz ama bana "çocukça" diyen sizdiniz.

Neyse, tekrar haklı olduğunuzu düşündüğümü hatırlatayım. Bu gibi istisna durumlar üstünde benim de durduğumu, ilgilendiğimi, sizin yaşadığınız sorunların yaşanmaması için çaba göstermiş olduğumu da bildireyim.

Diğer moderatörlerin yaptığı da yine yönetimi ilgilendirir. Moderatörün yöneticisi yine yönetimdir, bir diğer moderatör değil.

ChatGPT en ufak matematik işlemlerini dahi hatalı yapıyor.
Bazı arkadaşlarımda böyle diyor, statik dersimin bütün hesaplarını hatasız çözdü. Tekrar kontrol ettik, Pro olan bir arkadaş ile ona da attık aynı çözümü verdi.

Eskiden kurallar daha sıkıydı, aktiflik daha fazlaydı. Kurallar hafifledi, aktiflik azaldı. Biraz da nesilde var sanırım, eski üyelerden çoğunu görmüyorum, onlar da beni görmüyordur. 🙂

Gidin kontrol edin süpermodlar. Yalan söyleyecek halim yok, yetki sizde gidin bakın sebeplere, tarihlere. Kimseye laf atacak halim yok. Üstüne bende 2021'de foruma hatrı sayılır derecede vakit ve emek harcadım. Hiç birinizin özellikle sizin gibi (bakın burada şahıs hedef alıyorum, siz ikinizi. Bunu da pek anlayamıyorsunuz çünkü) ne idüğü belirsiz tiplerin iftirasını hak etmiyorum.

Ekstradan öbür çoklu üyelik cezalarını arkadaşım tekrardan her yeni hesap açmaya çalıştığında aldım.

Siz tanımıyorsunuz diye kimse ne idüğü belirsiz olmuyor. Sırf kısa süreli bir hesaba girdiğinizde oluşacak eşleşmeden uyarı yemeniz de hemen olmaz, farklı şeyler de kontrol ediliyor bunun için. Uyarıyı veren kişi de acemi biri değil. Kontrol edildiğinde pek öyle durmuyor yani, kontrol etmeden de yazmayız zaten rahat olun. Buradaki moderatörlere çocuk gibi dedikten sonra efendilik mi bekliyorsunuz üstüne? Önce siz kendiniz bilin.

Ha, insanız ve düşük de bir ihtimal olsa da diyelim hata olmuş. Evet uyarıyı yediğiniz zaman bunu kanıtlamak zordur çünkü destek sistemi de yoktu o vakit. Eğer o vakit öyle bir şey olduysa benim alakam olmasa da bunun için özür dilerim fakat burada saçma üslupla, başkalarına süper zeka deyip dalga geçerek, elinize hiçbir şey geçmez. Bu üslupla saygı da bekleyemezsiniz.

Technopat'ta eskiden tüm konulara daha hızlı cevaplar gelirdi ve moderatörler de daha aktifti. Neden aktiflik bu kadar düştü?
Konu akışından bağımsız olacak ancak yine de düşüncemi söyleyeyim. Yeni nesil forum kültürünü bilmiyor. Eskiden sürekli konuları cevaplayan, makale ve rehberler yazan kitle iş hayatına odaklanmak veya akademik problemler nedeniyle foruma ara verdiler. Yeni, genç kullanıcılar (Hepsi değil, yalnızca genele bakarak konuşuyorum. Ben de şunun şurasında 2 yıllık bir kullanıcıyım.) forum kültürünü bilmiyorlar. Technopat Sosyal yardımlaştığımız bir ortam olmalı ancak forum kültürünü bilmeyen kullanıcılar "Sorunumu yazayım, cevaplasınlar. Bir daha başka sorunum olana kadar da aktifliğim olmasın." şeklinde düşünüyorlar. Bir çok insanın düşüncesi bu yönde olduğundan dolayı konulara yazan kişi sayısı az oluyor çünkü toplum, topluma yardımcı olmanın değil kendi sorununa çözüm bulmanın derdine düşüyor. Hâliyle A kişisi ve B kişisi birbirine yardım etmezse kendilerine gelen yanıt da az olacaktır çünkü cevap vermesi gereken kullanıcılar da başkalarının sorunlarını önemsemeyecektir.

Toplumsal olarak dayanışmadan yoksun sayılırız, yalnızca ülkemiz için değil yani siyasi bir amaç gütmeden söylüyorum bu dediklerimi. Dönemimizin insanları başkalarına yardım etmeyi istemediği için aktifliğin az olduğunu düşünüyorum. Aktiflikten kastım görünen aktiflik bu arada. Foruma yeni kayıt olan üye sayısının ve saatlik açılan konu sayısının haddi hesabı yok. Aktif üye sayısı çok fazla ki bu moderatörlerin çalışmamakta olduğu gece saatleri için bile geçerli.

Aktiflik var ancak birbirine yardım etmek isteyen insan sayısı çok az bu nedenle konulara mesaj yazan kişi sayısı çok az görünüyor. Mesajı yazdığım dakika içerisinde anlık olarak 11.104 kişi aktif durumda.

Ara mesajları okumadım ilk mesaja ithafen yazacağım şimdiki fikirlerimi.

Bu konuya dair fikirlerimi bir önerim var kısmına yazmak istedim ama mesaj sayım ve üyelik yılım yeterli olmaması sebebiyle reddedildi.

Öncelikle 2025 yılında sosyal bir platformda zaman kısıtlaması getirilmesi çok saçma. Burası 7/24 yaşayan bir platform olmalı. Kimisi sabah erkenden işe gidiyor giriyor, kimisi gece bir problemine çözüm arıyor... Biz şartları bilemeyiz. Muhtemelen birçok moderatör arkadaş bu işi gönüllülük esasıyla yapıyordur. Hiçbir eleştirim yok. Ancak ya bir saat paylaşımı yapılamaz mı moderatörler arasında? Bu konunun tek dezavantajı, forumun konu kabul edilmediği 03:00-10:00 arası değil bence asıl problem sabah başlıyor. Açılmayı biriken konular seri seri onaylanıyor. Sabah 8'de açtığım konunun 12'e doğru onaylandığı oluyor. Hadi onaylanma saatini geçtim hepsi ardı arkasına onaylandığı için ana sayfada mesajım en altlara gidiyor ve hızlı sayfada kaybolmuş oluyor. Şahsen ben ana sayfa dışında özellikle bir konu aramıyorsam tek tek konu başlıklarına girip kim ne yazmış, yardım edebileceğim bir şey var mı diye bakmıyorum. Birçok kişinin de bakmayacağını düşünüyorum. 7:30'da giriyorum foruma geceden kalan konulara bakıyorum. Bazen bir ihtiyacım oluyor bir şey soracak oluyorum bakıyorum konusu da yok yeni konu açmam gerekecek, diyorum şimdi konu açılsa kim bilir kaç saate onaylanacak. Başka yollardan işimi halletmeye başlıyorum. Bence forumun önündeki en büyük engellerden birisi bu. Discord gruplarında bile moderatörler 7/24 değişimli olarak bulunabiliyor. Böyle büyük bir teknoloji forumunda bunun olmaması çok ilginç.

2. insanların onaylanmayan konularının, silinen mesajlarının, değiştirilen konu başlıklarının (çünkü bu değişimler anlamda kaymaya sebep olabiliyor ve o konuya cevap yazabilecek birisinin o mesaja hiç tıklamamasına sebep oluyor) hiçbir şekilde cevabı kullanıcıya verilmiyor. Diyorum ya 3. parti bir uygulama mı sordum acaba neden onaylanmadı konu, bakıyorum forumda bir sürü konusu var aynı içeriğin. Allah Allah deyip tekrar açıyorum yine hiçbir cevap gelmeden onaylanmıyor. Onay/Red sisteminin herkes için kesinlikle daha açık olması gerekiyor.

Genel olarak benim en çok hem çevremde bu foruma dair eleştirilerde hem de topluluklarda denk geldiğim şikayetler bunlar oluyor genelde. Aklıma gelirse ekleme yaparım yine tabii. Ama bu başlıklar insanların burada kaldığı Online zamanı çok azaltıyor. Yoksa reklam olmaması ya da az olması, arayüz karmaşıklığının minimum olması gibi gerçekten birçok büyük topluluktan çok daha önde olduğu konular var bu platformun.

Biraz çıkıştım kusura bakmayın. 1 sene boşu boşuna ban yiyip bir de üstüne laf işitince sakin bir dille yazamadım. Benzer bir şey yaşanmaması dileğiyle.
@SALOOWEN tekrar söylüyorum, haklı olduğunuzu söyledim. Hiçbir mesajımda da iftira atmadım, değiştirilmiş mesajınızı da siz bildirdikten sonra eski haline almıştım. İlgili arkadaşa da iletmiştim.

Sizinle kavga etmedim, haklı olduğunuzu savundum. Kırıldıysanız özür dilerim fakat benim hatam olmayan şeylerden ötürü kırıldığınızı zannetmiyorum.

Efendilikten bahsediyorsunuz ama bana "çocukça" diyen sizdiniz.

Neyse, tekrar haklı olduğunuzu düşündüğümü hatırlatayım. Bu gibi istisna durumlar üstünde benim de durduğumu, ilgilendiğimi, sizin yaşadığınız sorunların yaşanmaması için çaba göstermiş olduğumu da bildireyim.

Diğer moderatörlerin yaptığı da yine yönetimi ilgilendirir. Moderatörün yöneticisi yine yönetimdir, bir diğer moderatör değil.
Siz tanımıyorsunuz diye kimse ne idüğü belirsiz olmuyor. Sırf kısa süreli bir hesaba girdiğinizde oluşacak eşleşmeden uyarı yemeniz de hemen olmaz, farklı şeyler de kontrol ediliyor bunun için. Uyarıyı veren kişi de acemi biri değil. Kontrol edildiğinde pek öyle durmuyor yani, kontrol etmeden de yazmayız zaten rahat olun. Buradaki moderatörlere çocuk gibi dedikten sonra efendilik mi bekliyorsunuz üstüne? Önce siz kendiniz bilin.

Ha, insanız ve düşük de bir ihtimal olsa da diyelim hata olmuş. Evet uyarıyı yediğiniz zaman bunu kanıtlamak zordur çünkü destek sistemi de yoktu o vakit. Eğer o vakit öyle bir şey olduysa benim alakam olmasa da bunun için özür dilerim fakat burada saçma üslupla, başkalarına süper zeka deyip dalga geçerek, elinize hiçbir şey geçmez. Bu üslupla saygı da bekleyemezsiniz.

Konu akışından bağımsız olacak ancak yine de düşüncemi söyleyeyim. Yeni nesil forum kültürünü bilmiyor. Eskiden sürekli konuları cevaplayan, makale ve rehberler yazan kitle iş hayatına odaklanmak veya akademik problemler nedeniyle foruma ara verdiler. Yeni, genç kullanıcılar (hepsi değil, yalnızca genele bakarak konuşuyorum. Ben de şunun şurasında 2 yıllık bir kullanıcıyım.) Forum kültürünü bilmiyorlar. Technopat Sosyal yardımlaştığımız bir ortam olmalı ancak forum kültürünü bilmeyen kullanıcılar "sorunumu yazayım, cevaplasınlar. Bir daha başka sorunum olana kadar da aktifliğim olmasın." şeklinde düşünüyorlar. Birçok insanın düşüncesi bu yönde olduğundan dolayı konulara yazan kişi sayısı az oluyor çünkü toplum, topluma yardımcı olmanın değil kendi sorununa çözüm bulmanın derdine düşüyor. Hâliyle a kişisi ve b kişisi birbirine yardım etmezse kendilerine gelen yanıt da az olacaktır çünkü cevap vermesi gereken kullanıcılar da başkalarının sorunlarını önemsemeyecektir.

Toplumsal olarak dayanışmadan yoksun sayılırız, yalnızca ülkemiz için değil yani siyasi bir amaç gütmeden söylüyorum bu dediklerimi. Dönemimizin insanları başkalarına yardım etmeyi istemediği için aktifliğin az olduğunu düşünüyorum. Aktiflikten kastım görünen aktiflik bu arada. Foruma yeni kayıt olan üye sayısının ve saatlik açılan konu sayısının haddi hesabı yok. Aktif üye sayısı çok fazla ki bu moderatörlerin çalışmamakta olduğu gece saatleri için bile geçerli.

Aktiflik var ancak birbirine yardım etmek isteyen insan sayısı çok az bu nedenle konulara mesaj yazan kişi sayısı çok az görünüyor. Mesajı yazdığım dakika içerisinde anlık olarak 11.104 kişi aktif durumda.

Doğru demişsin burada.

Konu akışından bağımsız olacak ancak yine de düşüncemi söyleyeyim. Yeni nesil forum kültürünü bilmiyor. Eskiden sürekli konuları cevaplayan, makale ve rehberler yazan kitle iş hayatına odaklanmak veya akademik problemler nedeniyle foruma ara verdiler. Yeni, genç kullanıcılar (hepsi değil, yalnızca genele bakarak konuşuyorum. Ben de şunun şurasında 2 yıllık bir kullanıcıyım.) Forum kültürünü bilmiyorlar. Technopat Sosyal yardımlaştığımız bir ortam olmalı ancak forum kültürünü bilmeyen kullanıcılar "sorunumu yazayım, cevaplasınlar. Bir daha başka sorunum olana kadar da aktifliğim olmasın." şeklinde düşünüyorlar. Birçok insanın düşüncesi bu yönde olduğundan dolayı konulara yazan kişi sayısı az oluyor çünkü toplum, topluma yardımcı olmanın değil kendi sorununa çözüm bulmanın derdine düşüyor. Hâliyle a kişisi ve b kişisi birbirine yardım etmezse kendilerine gelen yanıt da az olacaktır çünkü cevap vermesi gereken kullanıcılar da başkalarının sorunlarını önemsemeyecektir.

Aga 11 bin kişinin yarısı ziyaretçi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bi' arkadaşımla oturuyorduk şarjım bitmişti, arkadaşımın telefonundan kendi hesabıma girip biraz takıldım. Arkadaşımın da kendine ait bir hesabı vardı. Aynı gün aynı telefondan iki hesaba girildi diye çoklu hesap cezası yedik ve arkadaşımın hesabı direkt olarak silinip bütün mesajları bana aktarıldı (1200 civarı mesaj)
Olayın bu şekilde olduğuna dair net bir kanıtınız yoksa maalesef cezanız kaçınılmaz olur. 1 senelik uzaklaştırmanız çoklu üyelik açtığınız için değil spam şeklinde üyelik ve konu açarak Sosyal'i işgal ettiğiniz için verilmiş. İlk çoklu üyelik uyarınız bahsettiğiniz tarihte verildi ve 1 günlüktü, rapor sisteminden destek alamadığınızı düşündüyseniz bilet ile yardım alabilirdiniz ama içinde bulunduğunuz durumda dediğinizin doğru olup olmadığını anlamaları pek mümkün gibi gözükmüyor. Üzerinden de epey vakit geçmiş, uzaklaştırmanız da bitmiş. Artık yapılacak pek bir şey yok, detaylar hakkında bilgim ve yetkim olmadığı için benim de elimden bir şey gelmez. Bu saatten sonra tek yapabileceğiniz şey bilet sisteminden iletişime geçip kendinizi izah etmeniz, dediklerinizi kanıtlar nitelikte argümanlar sunarsanız uyarınızı kaldırırlar, en azından ceza puanınız azalmış olur. Ortada bir yanlış anlaşılma var mı, dedikleriniz doğru mu bilmiyorum ancak dediğiniz gibiyse adınıza üzüldüm. İyi Sosyaller.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı