Technopat'ta aktiflik neden düşük?

• Konuyu başlatan 885108
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 202
  • Görüntüleme 10.312
Ben de çok gereksiz konuların açıldığını düşünüyorum. Bu da cevap verme isteğini azaltıyor en azından bende. Boyum şimdi bu kadar sonra ne olur falan gibi sorulara atarlı giderli cevap yazasım geliyor. Buna rağmen her sabah bilgisayarımı ilk açtığımda işe başlamadan önce mutlaka buraya bi göz gezdiriyorum.
O konularda sinir bozucu ama daha çok sinir bozucu konu var.

İnsanlar artık ihtiyacı olduğunda konu açıyor olabilirler buna Technopat'ta yaş kitlesinin çok düşmesi yüzünden saçma sapan konular açılması neden olmuş olabilir. Forum artık girmek için insanlara çekici gelmiyor diye düşünüyorum

Arkadaşlar forum her zaman aynı aktifliğe sahip olamaz, mümkün değildir. Ama tabii ki tatil günleri, özellikle yaz ayları aktiflik ile şu anki aktiflik aynı değil. Bunun da asıl sebebi öğrenci arkadaşlarımızın okullarından dolayı zaman bulamaması.

Technopat Türkiye'nin en büyük teknoloji forumu. Yani X sitesine gitseniz de Y sitesine gitseniz de buradaki aktifliği bulamazsınız. Buradaki bilgili kişileri bulamazsınız. Yıkıcı eleştirmek yerine yapıcı eleştiri yaparsak hepimiz kazanırız. Zaten halihazırda uyarılara af geldi, imkanımız dahilinde kimseye uyarı vermemeye çalışıyoruz. Kısaca aktifliğin azalması veya artmasının nedeni cezalar olamaz.

Tüm forum siteleri zaten aktiflik azalıyor aslında bu Technopat'a özgü bir şey değil. Technopat'ın hâlâ bu kadar ayakta olup aktif olmasının sebebi Sosyal'in XenForo gibi basit ve anlaşılır bir yazılım kullanması bence. Bir de çoğu foruma göre daha mobil uyumlu. Popüler olmayan eski forum sitelerine giderseniz, biraz kafanız karışabilir. Forum şahsen basit arayüzü ve çeşitli özellikleri ile hâlâ en fazla kullanılan forumlardan birisi. Abiniz +20 yaş'sa %85-90 buraya uğramıştır kesinlikle. Zaten bir sorun yazınca direkt başlarda,Technopat sitesi çıkıyor.

Aslında aktiflik düşük değil, aktiflik yerinde. Sadece teknik konulara olan ilgi azaldı bir tık. Birden çok sebebi var: Detaylı açıklama yapmayanlar, açtığı konuya geri dönüş bile sağlamayanlar olduğu için kimse uğraşmak istemiyor, vakit kaybı olarak görüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı