TEI TS-1400 Yerli Helikopter Motoru TUSAŞ’a teslim edildi

1575384146_ts1400-1.png


TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş (TEI) tarafından geliştirilen ilk milli helikopter motoru TS-1400 düzenlenen törenle TUSAŞ’a teslim edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400’ün teslimine ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile katıldı.

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Alt Sistemler Dairesi önderliğinde yürütülmekte olan proje kapsamında, bir yandan ülkemizde gaz türbinli motor tasarım, geliştirme ve test altyapıları oluşturulurken, diğer yandan da Özgün Helikopter’e entegre edilebilecek, 1400 shp gücünde, tip sertifikası alınmış özgün ve millî motor, TEI tarafından geliştiriliyor.

8 yıllık Turboşaft Motor Geliştirme Projesinde, tamamı TEI çalışanlarından oluşan ve TEI’nin Eskişehir, Ankara ve İstanbul Mühendislik Ofisleri’nde bulunan yaklaşık 250 kişilik bir mühendislik ekibi projede yer aldı.

Bugün törenle çalıştırılan TS-1400 motoru Gökbey helikopterinde kullanılmak üzere Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ne (TUSAŞ) teslim edildi.

İlk milli motor, TUSAŞ tarafından gelişitirilen Gökbey helikopterine güç verecek.

Kaynak

Ülkemiz için güzel bir gelişme, hayırlı olsun. Başka bir işim olduğu için canlı takip edemedim. Sonrasında da bilgi almak istediğimde birkaç basit haber sitesi dıuşında bir şey bulamadım, bu da bizim habercilik ayıbımız olsun.

unnamed.jpg


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Türkiye artık yerli turboshaft motor üreten yedi ülkeden biri.

1599482671_ts1400tr-1.jpg
 
Son düzenleme:
Türkiye ve Türkler adına tarihe geçmesi gereken, gurur duyulması gereken günlerden biri. Zira o kadar ülke içerisinden tamamen yerli ve milli turboshaft motor üretmeyi başaran 7 ülkenin arasına katılabildik.

Seri üretim ile birlikte ATAK helikopterimize can verecek motorumuz vatana millete hayırlı olsun. Devamı da gelecektir, savunma sanayisinde bağımsızlığını her geçen gün ilan edecektir Türkiye.

5b07ca920490c91818141a1c.jpg
 
Son düzenleme:
Cidden dıştan herhangi bir şey olmadan üretilebilecek mi? Gerçek olamayacak kadar güzel geliyor kulağa. Şaşırdım, takdir ettim.

Zaten dışarıdan bir şey almadan araç üretebilmen için üretmen gereken ilk şey motor. :)

Motorla beraber radar ve optik sistemler taraflarımızı da güçlendirdiğimiz zaman, çok güzel bir noktaya gelmiş olacağız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı