Tek kanal RAM kullanırken monitöre görüntü gelmiyor

ömür.d

Decapat
Daha fazla  
Tek kanal RAM kullanırken monitöre görüntü gelip BIOS'a girebiliyorum PC açılırken ilk başta anakartdaki VGA ışığı yanıyor sonra sönüyor ve açılıyor.
Ama çift kanal RAM takınca görüntü gelmiyor ve sırasıyla anakatdaki CPU ve RAM ışıkları yanıp sönüyor ama ikisi aynı anda hiç yanmıyor arada bir örüntü var.
Ve en son CPU ışığı hiç yanmıyor ve RAM ışığı sürekli yanıyor.
Sonuç olarak çift kanal RAM takınca görüntü alamıyorum bunun çözümü nedir?

Tek kanal RAM kullanırken monitöre görüntü gelip BIOS'a girebiliyorum PC açılırken ilk başta anakartdaki VGA ışığı yanıyor sonra sönüyor ve açılıyor.
Ama çift kanal RAM takınca görüntü gelmiyor ve sırasıyla anakatdaki CPU ve RAM ışıkları yanıp sönüyor ama ikisi aynı anda hiç yanmıyor arada bir örüntü var.
Tek kanal RAM kullanın.

Sisteminizi tam olarak yazabilir misiniz? Anakart sitesinden ram uyumluluğuna bakarız Ddr5 ise sistem.

Sistem özelliklerin nedir? İki belleği de tek tek taktığında görüntü veriyor mu?

Hocam 1 bellek arızalı çıktı iki kanala da tek tek denedim görüntü vermedi o RAM.
Öbür RAM ise iki kanalda da görüntü veri iki RAM'ı aynı anda takınca görüntü alamıyorum ama maalesef.

RAM'lerin temas noktalarını silgi ile silin ve temiz bir fırça ile temizleyip geri takın deneyin.

Denedim olmadı.

Sisteminizi tam olarak yazabilir misiniz? Anakart sitesinden RAM uyumluluğuna bakarız DDR5 ise sistem.

i5-12400F
MSI Pro H610M-E
RTX 4060.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı