Tek PC 2 monitör kullanımı

YasarPK

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar yakın zamanda 1 tane daha monitör alacağım diğer monitörümüde atmak istemem. Daha doğrusu yeni PC alacak paramız kalmadı virüs sağ olsun. Demek istediğim tek PC'ye 2 monitör bağlayıp farklı amaçlarda kullanabilir miyiz? Ben kendi monitörümden CS oynarken diğer monitörden de örnek (BF5)oynanabilir mi?

@YasarPK Bu bahsettiğin şeyin yapılması mümkün değil dostum. Birden fazla monitörde bir tane ana monitör belirlenir. Genel olarak bütün tam ekran uygulamalar ana ekran üzerinde açılır.

Bunu karşılayabilecek bir sistemin olsa dahi bir bilgisayarda iki mouse iki klavye aynı anda farklı işlemler için nasıl kullanılabilir?

Garantisini veremem ama çok güçlü bir sistem üzerinde belki sanal makine kullanarak bu dediğin yapılabilir. Ancak gerçekten çok güçlü bir sistem olması lazım. 😁

@YasarPK Bu bahsettiğin şeyin yapılması mümkün değil dostum. Birden fazla monitörde bir tane ana monitör belirlenir. Genel olarak bütün tam ekran uygulamalar ana ekran üzerinde açılır.

Bunu karşılayabilecek bir sistemin olsa dahi bir bilgisayarda iki mouse iki klavye aynı anda farklı işlemler için nasıl kullanılabilir?
Sanırım bunun için bir uygulama varmış farklı windows kurulabiliyormuş.Donanımhaber izledim.

@YasarPK Sanal bir makine üzerine işletim sistemi kurarak yapılabilir evet, ancak iki ayrı sistemde bu oyunları oynatabilmek için güçlü bir sisteme ihtiyacın var. Bu dediklerini yapabilecek bir sistem günümüzde 25.000-30.000 TL eder bence.
üzüldüm ya
@YasarPK Sanal bir makine üzerine işletim sistemi kurarak yapılabilir evet, ancak iki ayrı sistemde bu oyunları oynatabilmek için güçlü bir sisteme ihtiyacın var. Bu dediklerini yapabilecek bir sistem günümüzde 25.000-30.000 TL eder bence.
peki 2 monitörü aynı ekranda nasıl kullanabilirim

Monitörlerinin girişleriyle ekran kartının çıkışları uyumlu olması gerekiyor. Öncelikle ekran kartının hangi çıkışları desteklediğini bilmen gerekiyor. Buna göre monitörün o girişi destekliyorsa bağlantıyı sağlayabiliyorsun.

Örnek olarak benim ekran kartım DVI, HDMI ve DP portlarını destekliyor. Ben de çift monitör kullanıyorum. Biri DP bir diğeri ise DVI.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı