Selam Technopat sakinleri,
Yakın zamanda bir bilgisayar topladım. Kardeşimle sistemi kullanmaktayız fakat problem şu ki bazen aramızda tartışıyoruz kim oynayacak diye. Elimizde 2 monitör 2 klavye 2 mouse var. Benim sizlere sorum şu acaba bir bilgisayardan aynı anda 2 oyuncu farklı 2 oyun oynayabilir mi? Oynayabiliyorsa nasıl? Sistemimi altta belirttim. Bilgisi olan arkadaşları aşağıya bekliyorum. Şimdiden cevap yazan herkese teşekkürler.
Sistemim;
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
Ekran kartım: TUF Gaming RTX 3060 OC Edition
SSD: 1TB SanDisk SSD (tam bilmiyorum ama kötü bir SSD değil.)
Anakart: ASUS TUF Gaming B450M-PRO II
Sıvı soğutma: Thermaltake TH240
PSU: Corsair CX750F
RAM: GSkill CL16 8x2 3200Mhz
İşletim sistemi: Windows 10 Pro Edition
Evet, eğer iGPU varsa, çalışabilir diye düşündüm. Sonradan 5600X'te iGPU olmadığı aklıma geldi. VMWare deneyebilirsiniz. 3060'ı VM üzerinde sanallaştırırsanız birebir aynı performansı sağlamasa da yüksek bir performans sağlayabilir.
Unraid is an operating system that brings enterprise-class features for personal and small business applications. Configure your computer systems to maximize performance and capacity using any combination of OS, storage devices, and hardware.
Unraid is an operating system that brings enterprise-class features for personal and small business applications. Configure your computer systems to maximize performance and capacity using any combination of OS, storage devices, and hardware.
Affedersin biraz kaba olacağım ama burada ben size kardeşimle daha iyi nasıl anlaşırım gibi bir şey sormadım ben size böyle bir yazılım var mı diye sordum. Bilmiyorsan lütfen bu konudan çık.
Evet, eğer iGPU varsa, çalışabilir diye düşündüm. Sonradan 5600X'te iGPU olmadığı aklıma geldi. VMWare deneyebilirsiniz. 3060'ı VM üzerinde sanallaştırırsanız birebir aynı performansı sağlamasa da yüksek bir performans sağlayabilir.
Evet, eğer iGPU varsa, çalışabilir diye düşündüm. Sonradan 5600X'te iGPU olmadığı aklıma geldi. VMware deneyebilirsiniz. 3060'ı vm üzerinde sanallaştırırsanız birebir aynı performansı sağlamasa da yüksek bir performans sağlayabilir.
Bölmüyorsunuz, sanki kendi sisteminizde çalışıyormuşçasına çalışması için (yani oyunları açtığı zaman sanal makinenin içindeki sahte gpuda değilde, doğrudan senin gpunda çalışması için sanallaştırma gerçekleştiriyor) ayarlıyorsun. İki cihazda da aynı anda aynı oyunlar açılabilir hale gelmiş oluyor. Tabii ki bunun oyunlarda performansa etkisi olacaktır. Belli bir miktar ram ve cpu çekirdeği ayırmanız gerekiyor. Ayrıca GPU'da iki farklı işletim sisteminin dokuları + oyunlar olacak. Bu işlem normale göre biraz daha az FPS vermesine sebep olabilir. Yani olabildiğince orta grafikte oyunlar tercih etmeniz gerekecektir.
Bölmüyorsunuz, sanki kendi sisteminizde çalışıyormuşçasına çalışması için (yani oyunları açtığı zaman sanal makinenin içindeki sahte GPU'da değil de, doğrudan senin gpunda çalışması için sanallaştırma gerçekleştiriyor) ayarlıyorsun. İki cihazda da aynı anda aynı oyunlar açılabilir hale gelmiş oluyor. Tabii ki bunun oyunlarda performansa etkisi olacaktır. Belli bir miktar RAM ve CPU çekirdeği ayırmanız gerekiyor. Ayrıca GPU'da iki farklı işletim sisteminin dokuları + oyunlar olacak. Bu işlem normale göre biraz daha az FPS vermesine sebep olabilir. Yani olabildiğince orta grafikte oyunlar tercih etmeniz gerekecektir.
Hayır. Bu işlem tamamen geçicidir. Yani sen sanal makineyi çalıştırdığın müddetçe çalışır. Windows bir makine içerisinde, ikinci bir Windows makine çalıştırmış olacaksın. İstediğin zaman kapatabilir, hatta silebilirsin. Ana sistemine hiç bir şey olmayacak.