Teknik servis ekran kartı sıcaklığından dolayı kapanan sistemdeki ekran kartına ne yapar?

ozqurdeniztbl

Hectopat
Daha fazla  
ASUS TUF Gaming 6 GB 3X modeli kullanıyorum. Kart 100 TDP değerinin üstüne çıkmazken 81*82 dereceleri zorluyor.
Temp limit 83 ve 2 kez tamamen bu durumdan dolayı PC kapandı.
Temp limiti yükselttiğimde Power limitte otomatik yükseliyor ve kart 84 dereceleri aşıyor. Kartın garanti bitimine 5 ay var. Bu modelde ısınma sorunu yaşayan çok kişi var. Termal macun vs yenileyip kitleyecekler midir? 3 kere (bu sorunun düzelmeyeceğine eminim) ısısından dolayı tamire yollayıp yenileteyim mi? Ne yapmalıyım?
Fatura ve garanti kartını bulamadım :/

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ısınıyorsa yapacak bir şey yok. Sizinkinin ısısı yaz ayında olmamıza rağmen yine iyiymiş. Çoğu laptopta 90-95 derece normal kabul ediliyor. Laptop soğutması alabilirsiniz belki bir tane.

84 dereceden hiçbir kart PC'yi kapatmaz. Bu havalar için 81-82 derece kabul edilebilir bir değer. Başka bir parçada arıza olabilir.

Eğer ısınıyorsa yapacak bir şey yok. Sizinkinin ısısı yaz ayında olmamıza rağmen yine iyiymiş. Çoğu laptopta 90-95 derece normal kabul ediliyor. Laptop soğutması alabilirsiniz belki bir tane.

Hocam masaüstü benim laptop ne alaka.

84 dereceden hiçbir kart PC'yi kapatmaz. Bu havalar için 81-82 derece kabul edilebilir bir değer. Başka bir parçada arıza olabilir.

Temp limit 83 ve kasa buz gibi. Önceki ekran kartım 71 dereceyi geçmiyordu (GTX960 2 GB OC)

83 olamaz. 110-105 dereceye kadar çıkabilir o. HotSpot öğrenmeniz gerekir, o da yükselen bir şey sabit durmaz.
bak bakalım 83 oluyormuymuş, uv hali boşta 48 derece. 83 dereceyi uv halinde gördüğü gibi fişi çekiyor sistem.

Dosya Ekleri

• sikis.png
    204 KB · Görüntüleme: 34
bak bakalım 83 oluyormuymuş, uv hali boşta 48 derece. 83 dereceyi uv halinde gördüğü gibi fişi çekiyor sistem.
Biliyorsan ne soruyorsun o zaman? 83 derecede HotSpot mu olur? MSI'daki Temp Limit o dereceye gelince Mhz kıs demek, önce bu ikisinin farkını öğren.

Biliyorsan ne soruyorsun o zaman? 83 derecede HotSpot mu olur? MSI'daki Temp Limit o dereceye gelince Mhz kıs demek, önce bu ikisinin farkını öğren.
Hotspot ne alaka? şimdi tdpyi 120 temp limiti 89'a çıkardım. 90 dereceyi görüp direkt mhz kıstı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…