Teknik servis ekran kartı sıcaklığından dolayı kapanan sistemdeki ekran kartına ne yapar?

ozqurdeniztbl

Hectopat
Daha fazla  
ASUS TUF Gaming 6 GB 3X modeli kullanıyorum. Kart 100 TDP değerinin üstüne çıkmazken 81*82 dereceleri zorluyor.
Temp limit 83 ve 2 kez tamamen bu durumdan dolayı PC kapandı.
Temp limiti yükselttiğimde Power limitte otomatik yükseliyor ve kart 84 dereceleri aşıyor. Kartın garanti bitimine 5 ay var. Bu modelde ısınma sorunu yaşayan çok kişi var. Termal macun vs yenileyip kitleyecekler midir? 3 kere (bu sorunun düzelmeyeceğine eminim) ısısından dolayı tamire yollayıp yenileteyim mi? Ne yapmalıyım?
Fatura ve garanti kartını bulamadım :/

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ısınıyorsa yapacak bir şey yok. Sizinkinin ısısı yaz ayında olmamıza rağmen yine iyiymiş. Çoğu laptopta 90-95 derece normal kabul ediliyor. Laptop soğutması alabilirsiniz belki bir tane.

Eğer ısınıyorsa yapacak bir şey yok. Sizinkinin ısısı yaz ayında olmamıza rağmen yine iyiymiş. Çoğu laptopta 90-95 derece normal kabul ediliyor. Laptop soğutması alabilirsiniz belki bir tane.

Hocam masaüstü benim laptop ne alaka.

84 dereceden hiçbir kart PC'yi kapatmaz. Bu havalar için 81-82 derece kabul edilebilir bir değer. Başka bir parçada arıza olabilir.

Temp limit 83 ve kasa buz gibi. Önceki ekran kartım 71 dereceyi geçmiyordu (GTX960 2 GB OC)

83 olamaz. 110-105 dereceye kadar çıkabilir o. HotSpot öğrenmeniz gerekir, o da yükselen bir şey sabit durmaz.
bak bakalım 83 oluyormuymuş, uv hali boşta 48 derece. 83 dereceyi uv halinde gördüğü gibi fişi çekiyor sistem.

Dosya Ekleri

• sikis.png
    sikis.png
    204 KB · Görüntüleme: 34

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı