Teknik servisi en iyi olan ekran kartı markası hangisi?

Bütçe odaklı bir sistemde ASRock, kalite öncelikli bir sistemde ise Gigabyte daha mantıklı olur. ASRock alırsan sadece anakart ve ekran kartı ile sınırlı kalacaksın yalnız, RAM, SSD, PSU gibi parçaları üretmiyor ASRock. Gigabyte ise anakart, ekran kartı, RAM, SSD, güç kaynağı, kasa, sıvı soğutma gibi birçok parça üretiyor. Kısaca tüm sistemi ASRock kuramazsın ama Gigabyte kurabilirsin.

Hocam garanti süresi ile ilgili net bilgi bulamıyorum. Sanki bazı modellere 3 yıl veriliyormuş gibi bilginiz var mı Gigabyte ile ilgili, servis destek vs ne durumda Gigabyte de?
Anakart vs diğer parçalar da da Gigabyte öneriyorsunuz değil mi yazılım sağlamlık vs olarak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam garanti süresi ile ilgili net bilgi bulamıyorum. Sanki bazı modellere 3 yıl veriliyormuş gibi bilginiz var mı Gigabyte ile ilgili, servis destek vs ne durumda Gigabyte de?
Anakart vs diğer parçalar da da Gigabyte öneriyorsunuz değil mi yazılım sağlamlık vs olarak?

Gigabyte sağlam markadır. Ekran kartlarında garanti süreleri 3 yıl oluyor genelde, diğer parçaların garanti süresi hakkında bilgi sahibi değilim.

Arkadaşlar, herhangi bir sorunda örneğin ekran kartında hızlı tamir olması, yazılımının iyi olması, sağlam olması, uzun ömürlü olması, soğutmasının iyi olması, müşteri mağdur edilmemesi vs. genel konularda hangi ekran kartı markası iyi? 3 yıl garantisi olan ekran kartı markalarını tercih edecektim ama örneğin Asus’un servisini önermedikleri için arayışa girdim. Teşekkürler. @QTV @import antigravity @kxy @He stole my money @roxy1881 @Beyaz_G

Düzenleme: Sadece ekran kartı olarak değil de anakart işlemci vs de dahil edelim.
Garanti ve Teknik destek konusunda birşey diyemem ama hepsinin toplamı ile bir marka tercih etmek çok saçma olur. Malum en çok ağızlarda dolaşan markaların kötü ürünleri çok dolanıyor.
Genede satın alınacak yer olarak Amazon, Hepsiburada gibi koşulsuz şartsız iade politikası olan yerler en iyi olur.

İşlemci için ise: Kolay bozulan bir parça değil onuda belirtiyim. İlk aldığınız gün sağlam çalışıyorsa, uzun yıllar sorunsuz çalışır genel olarak.

GPU ve Anakart ise modele bağlı. MSI Ventus gibi rezalet kasalar var, MSI Gaming diye ortaüst segment kasalar var.
Anakart içinde: Asus, MSI ikilisi dışında BIOS konusunda çoğu markanın sabukası var, genede F/P bi tane bulunursa diğer markalar şans verilir veya rakipsiz ise.

Peki hocam set olarak kurmak istesem yani olabildiğince PC'nin bütün parçalarını aynı marka kurmaya çalışsam yine Gigabyte mi önerirsiniz? Assrock diye bir marka da var düşüncelerinizi almak isterim. @Damon Salvatore @CarryLeMore
Geç dönüş için kusura bakmayın. AsRock X570 PG4 kullanıyorum. Tavsiye etmiyorum yazılımı fazlasıyla sıkıntılı. Kendi kendine BIOS sıfırladığı da oldu. Gigabyte’ı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz tabii ki iyisi kötüsü her firmada olduğu gibi Gigabyte’de de var. Segment meselesi bir miktar. Ancak PSU’da GB’den ziyade farklı firmalara yönelmeniz şahsen tavsiyemdir.

Bir de yorumlarda gördüm Hepsiburada'nın koşulsuz iade sistemi benim deneyimlerimce tamamen yalan arızalı kulaklığımı kusurlu ürün raporu almama rağmen 3 ay oyaladıktan sonra bana geri gönderiyorlar (bu süreçte 3 defa ben de onlara tekrar ve tekrar gönderiyorum arızayı çözümledik gibi bahanelerle geri dönüyor) bu sürecin sonunda da iade süreciniz başlatıldı tarzı bir mail atıyorlar. Bekliyorum aradan 10 gün geçiyor bankaya atıyorlar topu gelen giden olmayınca tekrar iletişime geçiyorum telefonda kendini bilmem ne müdürü olarak tanıtan kişi tarafından ürününüz iade edilmeyecek bize göndermeyi bırakın artık diye komik bir dönüt alıyorum. Tabii bu olay 4 yıl önce oldu düzeltmişler midir bilemem ama o zamandan beri asla tercih etmem kendilerini. Ben İtopya'dan oldukça memnun kaldım bu konuda. Sıfır aldığım ekran kartının güvenlik bandrolü açık ve ürün tozlu geldi durumu video ve görsel ile ilettim açarken de çekmiştim zaten. Eskisini istemeden yenisini göndermişlerdi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı