Teknobiyotik, bozuk RX570 yerine RX 560 öneriyor

İpe çıkıp yürümeye çalışmadım hiç o yüzden düşme korkum da yok. Sizin cambazlık tecrübeniz var gördüğüm kadarıyla o yüzden deneyimlerinizi ön koşullu olarak kabul ediyorum. 😉

Diğer konuyu geçtim ben kanun açık, durum açık. Konu sahibi istediğini yapar.

Siz "Ve bir Ürünü satıyorsan, belli miktarda bozulma gibi durumlara karşı yedek stogu yapmak zorundasın." bunu çok yanlış anlamışsınız. Bu dediğiniz konuyla ilgili değil. Vallahi elifi görseniz mertek sananlardansınız. Bakın şimdi size kaynak vereceğim. Güncel listelere nasıl bakabilirsiniz onu da söyleyeceğim. Hem bir konuya da vakıf olmuş olacaksınız.

Bu 13.06.2014 tarihli 29029 sayılı Resmi Gazete. Bu hangi ürünün kaç yıl servis hizmeti ve yedek parçasının bulunması gerektiğiyle ilgili mevzuattır. Bu mevzuat ihtiyaç duyuldukça Resmi Gazete'de ilkine ek yapılarak güncellenmeye devam ediyor. Kullandığınız tost makinenizden tutun da kombiye kadar hepsinin ortalama ömrü belirleniyor ve bu ömür süresince kaç bölgede ne kadar sayıda teknik hizmet vermesi gerektiği ve bu teknik hizmetin kaç gün içinde sonuçlandırılması gerektiği yazıyor.

Bakınız altını çiziyorum, "belli miktarda bozulma gibi durumlara karşı yedek stogu yapmak zorundasın" 🤣 Resmi gazetede yayınlanan bu süreler boyunca firmalar aynısının sıfırının stoğunu değil, yedek parça ve tamir hizmetini sağlamak zorunda. Sizin sandığınız gibi sıfırının yedeğini tutmak demek değil bunlar.

İpten düşüp paramparça olduktan sonra hala yazan cambaza ilk defa rastlıyorum.

Kraldan çok kralcı olmayı ne çok seviyor bizim millet. Daha kanunlardan haberin yok ama bilir kişi gibi konuşuyorsun. Kaç defa anlatacagım bilmiyorum ama tekrar yazayım.

İlk olarak frimayı kraldan çok kralcı olarak savunurken sen, şöyle söyledin stok yoksa mecbur iade verecek. Cevap olarak sana yazdım. Stok yoksa bu ürünü teknobiyotik nasıl satıyor hazır sistemlerinde. Burada ipten düşüp zaten param parça oldun ama hala cambazlık yapmak için ugraşıyorsun ve kraldan çok kralcılık yapıyorsun. 🤣

Ve hayır yine bilmedigin şeyler hakkında yorum yapıyorsun. Bakınız altını çiziyorum, "belli miktarda bozulma gibi durumlara karşı yedek stogu yapmak zorundasın" 🤣 Resmi gazetede yayınlanan bu süreler boyunca firmalar aynısının sıfırının stoğunu değil, yedek parça ve tamir hizmetini sağlamak zorunda. Yazmışsın.
Yedek parça ve tamir hizmetini saglasa yine ekran kartı tamir edilir. Bu hizmeti bulundurmak zorunda yazmışsın. Yani kartı tamir edip vermek zorundalar senin söyledigine göre ve zaten onuda yapmıyorlar ve sen hala firmanın para iade vermesini dogru buluyorsun. Hem kartı tamir etmek zorundalar yazıyorsun hem de tamir etmeyip para iadesi veren firmayı savunuyorsun. 🤣 🤣 🤣 🤣 Kendi söylediginle çeliştin ve yine ipten düşüp paramparça oldun. Hala ipe çıkıp cambazlık yapmak istiyor musun?

Ve her ürünün belli bir yüzdesi alınır örnek 1000 üründen 100 tane bozuk çıkacagı düşünülür ve bu üründen en az 50 tane yedekte tutulur. İtopya, Teknobiyotik ve çogu frimanın böyle yedek ürünleri var stoklarda aslında ama bunları hazır sistemlerde kullanıp satıyorlar haberin yok. Hatta biraz araştırırsan serviste yedek ürünümüz kalmadı diye savunma yaptıklarını bile görebilirsin. Az araştır bu konuyu ve ögren belki kraldan çok kralcı olmazsın. Ve dış ülkede prosedür böyle işliyor ekran kartı bozulan adama direk yenisini veriyolar çünkü orada kanunlar var. Ve aynı şekilde ülkemizde de böyle. Ama sizin gibi kanunları bilmeyen ve ipten düşen cambazlar yüzünden süreç uzuyor ve insanlar magdur oluyor. THH'ye verse bu arkadaş teknobiyotik paşa paşa o ekran kartını verecek kart yoksa RX 580 verecekler. Sen Teknobiyotik çalışanı çıkarsan şaşırmam. Ama seni ipten defalarca düşürüp paramparça ettigim için kendimle gurur duyuyorum. 😎😎😎
 
Son düzenleme:
Bu işin para ile alakası yok şuan kartınız kaç para olduğu önemsiz siz garantiye verdiğinizde size aynı kartı tamir etmeliler yada aynısını vermeliler zaten hakkınızı sonuna kadar arayın zaten istediğiniz sonucu alınsınız .
 
Sadece Türkçe'yi kötü kullanana değil insanları yanlış yönlendirenlere de ceza ve ban gelse keşke. Para iadesini kabul etmeyin, değişim talep edin. Sizin ödeme yaptığınız hesaba parayı iade etseler bile Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurun. Sizin onayınız olmadan para iadesi yapamazlar, sizin onayınız olmadan kart değişikliği de yapamazlar.
 
Sadece Türkçe'yi kötü kullanana değil insanları yanlış yönlendirenlere de ceza ve ban gelse keşke. Para iadesini kabul etmeyin, değişim talep edin. Sizin ödeme yaptığınız hesaba parayı iade etseler bile Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurun. Sizin onayınız olmadan para iadesi yapamazlar, sizin onayınız olmadan kart değişikliği de yapamazlar.

Baba parasıyla hayatı yaşayıp her şeyi toz pembe sanan çocuklarla ugraşıyoruz hocam. Paranın nasıl kazanıldıgını bilmiyorlar. Avukat gibi haksız oldugu davayı kazanmak için laf cambazlıgı yapıyor birde. Kaç kere çıktıgı ipten aşagıya düşürdüm paramparça ettim. Utanmadan hala konuşuyor.

Ben kısa ve net bir özet daha geçeyim. Mining olayı olmasa ve kur sabit olsa bu firmalar çoktan degişim yapmıştı. Hatta kart'ı 1500'e aldıktan sonra doların düştügünü varsayalım, kart 750 TL'ye düşsün. Bu durumda yine bu firmalar degişim yapmışlardı. Yani 1500 lira iadeyi yapmamak için yine kırk takla atarlardı. Şimdi para tatlı geldigi için stok yok, ürünün yedek parçası elimizde yok yalanlarıyla insanlara zorunlu olarak para iadesi yapmaya çalışıyorlar. Kanunlar çok açık müşteri ne derse onu yapmak zorundalar.
 
Benim konularımı okuyabilirsiniz fikir edinmek adına. Sorunuz olursa etiketleyin cevaplamaya çalışırım.
 
Evet arkadaşlar. Sikayetvar sitesinden Teknobiyotik hakkında şikayetleri okuyorum ve benim sorunumun neredeyse aynısını yaşayan kişilere Teknobiyotik yine para iadesi veya RX560 teklif ediyor. Yarın sabah kendileriyle iletişime geçeceğiz ve artık sonuç ortaya çıkacak. Teknobiyotik'ide anlıyorum, miner olayları yüzünden hiç bir yerde stok kalmadı. Fakat hala RX570'li sistemler satıyorlar. Satış ve teknik servis stoğu ayrı diyorlar. Eğer imkanları varsa ve muadili ile değiştirmiyorlarsa hakkımı helâl etmiyorum. Sikayetvar'dan kontrol ettiğimde bir çok kişi benimle aynı mağduriyeti yaşıyor. Son çare olarak 560'ı kabul edeceğim maalesef. Gerçekten çok zor. Şuan bir tek Allah'a ettiğim dualara güveniyorum. Yarın ne sonuç alırsam yazacağım.
 
Son düzenleme:
Kuralları ihlal edecek veya yanlış bir şey yapmadım umarım.
Onu tuketici hakem heyeti uzmani diye etiketledi. Yardimi olur size mutlaka.
Evet arkadaşlar. Sikayetvar sitesinden Teknobiyotik hakkında şikayetleri okuyorum ve benim sorunumun neredeyse aynısını yaşayan kişilere Teknobiyotik yine para iadesi veya RX560 teklif ediyor. Yarın sabah kendileriyle iletişime geçeceğiz ve artık sonuç ortaya çıkacak. Teknobiyotik'ide anlıyorum, miner olayları yüzünden hiç bir yerde stok kalmadı. Fakat hala RX570'li sistemler satıyorlar. Satış ve teknik servis stoğu ayrı diyorlar. Eğer imkanları varsa ve muadili ile değiştirmiyorlarsa hakkım haram olsun. Sikayetvar'dan kontrol ettiğimde bir çok kişi benimle aynı mağduriyeti yaşıyor. Son çare olarak 560'ı kabul edeceğim maalesef. Gerçekten çok zor. Şuan bir tek Allah'a ettiğim dualara güveniyorum. Yarın ne sonuç alırsam yazacağım.
Asla kabul etme. Tuketici hakem heyeti ile sonuca ulasirsin ama uzun surer. 2 ay falan.
 

Geri
Yukarı