Teknobiyotik Sipariş Karışıklığı Sorunu/Rezaleti

whatsername21

Hectopat
Katılım
3 Haziran 2021
Mesajlar
1.561
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle eğer forumda Teknobiyotik yetkilisi/temsilcisi varsa onların cevaplamasını rica ediyorum, hafta sonu olduğu için müşteri hizmetlerine ulaşamıyorum çünkü.

17 Haziran tarihinde Amazon TR üzerinden satıcısı Teknobiyotik olan şu: SilverStone Technology SST-AB120R-ARGB - Air Blazer bilgisayar kasası fanı 120 mm, sıvı yatağı, siyah çerçeveli şeffaf fan kanatları, yüksek hava debisi, adreslenebilir RGB 90185: Amazon.com.tr üründen satın aldım. Normalde 3 tane satın alacaktım fakat dalgınlığıma geldiği için 2 tane almışım. Sonraki gün (18 Haziran) 2 tane aldığımı fark edince yeni bir sipariş oluşturarak 1 adet daha satın aldım. 17 Haziran'da satın aldığım 2 fan 18 Haziran'da kargoya verilecek yazıyordu siparişi incelediğimde, 18 Haziran'da aldığım 3. fan ise 21 haziran pazartesi günü kargolanacak şeklinde gözüküyordu ancak 18 Haziran günü hem ilk başta aldığım 2 fan hem de sonradan aldığım 3. fan "aynı kargo koduyla" kargolandı. Ben de doğal olarak siparişi hazırlayan görevli arkadaşların siparişin aynı kişiye olduğunu fark edip üçünü beraber tek pakette kargo yaptıklarını düşündüm ayrı siparişler olmasına rağmen, az önce kargo geldi ve teslim aldım fakat paketten sadece 2 tane fan çıktı, yani 3. fan yok kutuda, asıl sorun ise kargo takibi yapıldığında iki sipariş için de aynı kargo kodu oluşturulduğu için iki sipariş de teslim edildi şeklinde görünüyor. Kutunun üzerindeki fatura da ilk siparişteki 2 adet fanın faturası. Sonuç olarak 3. fan ya kargolanmadığı halde diğer iki fanın kargo koduyla kargolanmış gibi gösterildi ya da sipariş hazırlanması esnasında bir hata oldu ve bana 3 fan yerine 2 fan gönderdiler 3 tane gönderdiklerini sanıp. Aşağıya fotoğrafları ekleyeceğim, cevaplarınızı bekliyorum.
 

Dosya Ekleri

  • 1.png
    1.png
    175,2 KB · Görüntüleme: 67
  • 2.png
    2.png
    136,3 KB · Görüntüleme: 66
  • 3.png
    3.png
    140,5 KB · Görüntüleme: 68
  • 4.png
    4.png
    95,8 KB · Görüntüleme: 76
Dostum Amazon desteğe ulaş çözülür.
Aslında büyük bir sorun değil fakat benim merak ettiğim üçüncü fan için aynı kargo kodu bilgisini girmiş oldukları halde neden sadece ilk siparişimi gönderikleri. Bence sonradan verdiğim siparişi farklı bir kodla gönderdiler fakat karışıklık nedeniyle iki sipariş için de aynı kod girildi, o yüzden pazartesi-salı'ya kadar bekleyeceğim diğer fanın gelmesi için gelmezse o zaman ulaşırım.
Şimdi iade etmeye kalksan "Ee siz 3 tane almıştınız, burada 2 tane var, sonuncusu nerede?" derler. Gerçekten çok sıkıntılı şu firma.
Evet ben de ondan endişeliyim biraz fakat şöyle bir garantim var, bana gelen paketin üzerinde sadece 2 fanlık fatura var, yani diğer fanın ücretini gelen paketteki faturaya eklememişler, sonuç olarak öyle bir durum olursa bana gelen pakette iki tane fan vardı bakın bu da faturası derim.
Amazon'la iletişime geçtiniz mi?
Henüz geçmedim, pazartesi-salı gibi geçmeyi düşünüyorum, üçüncü fanı başka kodla kargolayıp karışıklık nedeniyle iki sipariş için de aynı kodu girmiş olabilirler diye düşünüyorum çünkü.
 
Hicbir sey yapmana gerek yok. Amazon'un canli destegi ile gorus, telefonlari acmadiklarini vs soyle. Onlar senin icin hallediyor. Firmaya da guzel bir ceza kesebilirler.
 
Hicbir sey yapmana gerek yok. Amazon'un canli destegi ile gorus, telefonlari acmadiklarini vs soyle. Onlar senin icin hallediyor. Firmaya da guzel bir ceza kesebilirler.
Az önce aradım canlı desteği, satıcıya gerekli bilgilerin verildiğini bana 2 iş günü içinde dönüş yapılacağını söylediler sanırım sorunsuz şekilde çözülecek problem, sadece benim tek derdim göndermedikleri ürünü göndermiş gibi göstermeleri.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı