Teknoloji devleri hangi verilerimizi satıyor?

Makaleler
49
Tüm teknoloji devleri her verimizi satıyor mu? Microsoft hakkında pek bir şey söylenmiyor ama o da Windows'tan bir şeyler alıyordur.

Google Drive'daki bilgilerimiz güvende diye biliyorum. Peki bu da mı yanlış?

Tüm teknoloji devleri her verimizi satıyor mu? Microsoft hakkında pek bir şey söylenmiyor ama o da Windows'tan bir şeyler alıyordur.

Hepsi bilgi topluyor, böylelikle sana daha iyi hizmet verdiklerini savunuyorlar.

Hocam benim bildiğim çoğu veri satılıyor yani ekran süren olsun arama geçmişin olsun, sonuçta adamlar reklam verecek ve seni bu sisteme daha çok bağımlı edecek. Fotoğraflarda dahil diye biliyorum, kısacası özel hayat çokta özel kalmıyor.

Hangi şirket olduğuna bağlı. Her şirket satar ama bazı şirketler minimumda tutar.

Verilerini direkt satmıyor ancak reklam profili oluşturuyorlar. Örneğin google ürünlerini kullanıyorsan hangi sitelere girdiğini, neleri arattığını, neye ihtiyacın olduğunu, hangi yerlere gittiğini(maps) ve bir sürü şeyi biliyor buna göre reklam çıkarıyor karşına. Meta da böyle. Hobilerin, tuttuğun takım, ilgi alanların kısaca hakkında her şeye sahipler ve bu bilgilerle reklam kimliği oluşturup reklamverenlere satıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…