Teknoloji devlerinin yerini alabilecek yeni şirketler olabilir mi?

Şu anki öncü gelen Microsoft, Apple, Amazon, Google vb. çok yüksek piyasa değeri olan şirketlerin yerini alabilecek şirket var mı?

Tonlarca veri ne olacak?
Sanmıyorum. Şirketler artık devlet gücünde ve yapay zeka ile elleri daha da güçlenecek. Çin ve Rus bloğu eğer kendi ekosistemlerini oluşturup yaymayı becerebilirlerse alternatif olur fakat Yandex'in bile yıllardır bulunduğu yer belli.

Amazon belki Alibaba vesair ile kapışır da diğerlerine alternatif yok.

Apple alternatifi olmayan ya da eli sonsuz güçlü bir kurum değil. Eğer alternatif olsa da çok bir şey değişmez.

Microsoft, Google gibi devlere alternatifler çıkarsa dünya değişir.

Küresel çapta olduğu için sanırım. İşin ucunda işletim sistemleri mevcut: Android ve Windows. Hemen hemen her şey bunlara göre yapılıyor.
Evet. Şu anda en çok kullanılan ev ve iş işletim sistemi Windows ve bütün enterprise programlar da Windows ile uyumlu. Windows ve x86 mimariyle. Eğer Bir şekil bir alternatif Windows programlarına destek kazanıp daha başarılı olursa (ki imkansız gibi bir şey, yıllar sonra Wine'ın geldiği yeri beraber görüyoruz) çok şey değişir.

Bir ek daha yapayım, Microsoft artık işletim sistemi değil buluttan para kazanıyor. En büyük gelir kaynağı Azure.

Çok para ve çok vakit lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı