Teknoloji üretmek istiyorum

Merhaba. Yapılır mı yapılamaz mı diye sormuyorum. Ne yapılabilir? İnternetten araştırdım fakat kafam karışmasın diye buraya geldim. 5 10 milyon bütçeyle başlanıp büyüyebilecek ne üretilebilir? Telefon, işlemci, monitör, kulaklık, flash bellek, Elon Musk'ın para akıttığı pil teknolojileri. Her ürün olabilir tavsiye vereceğiniz. Aklıma şimdi bunlar geldi. Düşünün ve bu listeye eklenebilecek başka ürün var mı onları yazın.
Ayrı bir soru: Elinizde 5 milyon TL var. Hangi nesneyi üretirdiniz?
Soru: 5 milyon TL'niz olsa ne yapardınız?
Türk Google yapardım, silah üretirdim gibi tüm konular olabilir.
5 milyon tl param var teknoloji uretcem ben gibi bir olay yok malesef. Siz zaten isinizi biliyorsaniz her turlu yatirimciyi bulur uretimi yaparsiniz. Ne ureteceginizi, nasil ureteceginizi insanlara danisarak bu tarz bir sey yapamazsiniz acikcasi o seviyeye gelmek icin once cok fazla reel anlamda tecrubenizin olmasi gerekiyor. 5 milyon lira paraniz varsa ve teknoloji yatirimi yapmak istiyorsaniz borsada teknoloji sirketlerine yatirim yapabilirsiniz veya bu alanda kendini gelistirmeye calisan bir sirkete melek yatirimci olabilirsiniz. Fakat once 5 milyon lira paranizin olmasi gerekiyor. 🙂
 
Arazi yatırımı yapardım. Gayrimenkul yatırımı yapardım. Galeri açardım(uğraşabilecekseniz ve hakkıyla yapacaksanız yapın çok kolay gözükür ama kafayı kullanmazsanız 1 aya batabilirsiniz. Belki o parayla 5 ay.)
 
Bu işlerin piyasasını hiç bilmiyorum ki. Yeterliyse küçük bir oyun şirketçiği açmak isterdim gibi.
 
Tüm paramı yerli ürün yapmak için uğraşırdım kaliteli şeyler ortaya koyardım. Zaten yavaşla yatırdığım paranın fazlasını kazanırım herhalde. Türkiye'nin alt yapı sorununa destek olmaya çalışırdım.
 
Bir sürü tray işlemci, ve donanım alırdım, hazır sistem işine girerdim, sistem toplamak eğlenceli.
Ve en önemlisi, işimi adam gibi yapardım. Adı Game olanlar gibi değil. 😎
Mesela R5 3600X'lere stealh fan da takmazdım.
 

Geri
Yukarı