Teknolojisi bağımlısıyız

Yaşadığımız zaman gereği hepimiz bunun bir örneğiyiz. Kurtulmak yerine ekran başında geçirdiğiniz süreyi azaltabilirsiniz. Mesela 1 saat boyunca Tiktok'da reels videoları izleyeceğinize dışarı çıkıp bir sporla uğraşabilirsiniz.
 
1642500295333.png


Dün 14 gündü :).

Hobiler edinebilirsin, dışarıda yürüyüş yapabilirsin. Çok alternatif var aslında.
 
Ama kafanızı kaldırın çevrenize bakın, sosyal hayata bakın, çok sevmesem de garibimsi canlılara yani diğer insanlara bakın, hayvanlara, doğaya, sanata ve güzele bakın.
 
Eğer benim gibi arkadaşınız yok ise ve başka bir sosyal aktiviteniz yok ise maalesef buna katlanmak zorundasınız. Fakat ben günde en azından yarım saat vakit geçirmek için spor yapıyorum evde, evinizde halter var ise veya alır iseniz benim gibi yarım saat falan geçirebilirsiniz.

Bilgisayarım daha 2 yıllık bile olmamasına rağmen toplamda 5505 saat oynamışım. Bunu bilgisayarı kaç kere açtığımla böler isem her açtığımda 4 saat oynadığıma dair veri çıkıyor.
1642501555212.png
 
Firefox'un enfes performansı beni kendine çekiyor. Sarı şıkı modunu 37'de tutuyorum, oyuna da genelde akşam bakarım, gündüz oyun sarmıyor. Telefona pek bakmam.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teknoloji çağında normal olduğunu düşünüyorum ancak tabii ki de her şeyin aşırısı da zarar. Günden güne bakma saatini düşürerek anca bu şekilde kurtulunabilir. Tamamen kurtulmak mümkün değil sadece azaltılabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı