Teknosa servisinde daha da bozulan farem

ofpistan

Hectopat
Katılım
22 Temmuz 2012
Mesajlar
189
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci -
Teknosa dan geçen aralık ayında (2012) almış olduğum logitech G300 oyuncu mouse'un sol tuşu tutukluk yapmaya başlayınca garantiye Teknosaya verdim. Beni sadece bir hafta beklettiler ve ürünün kutusu biraz hırpalanmış bir şekilde teslim aldım, sanki yerde biraz sürüklenmiş gibi kenarları biraz harap olmuştu yani teslim aldığım kutu verdiğim hali gibi temiz değildi. Eve gelip hemen bilgisayarıma takıp denemek istedim fakat windows 8 in kilit ekranında fare gözükmedi neyse diyerek parolamı girdim ama metro arayüzünde de fare gözükmedi. Diğer kablosuz faremin logitech vericisini takarak internetten güncel logitech g300 yazılımını indirdim. Reboot ettim, değişik portlarda bir kaç sefer (her seferinde reboot ile) denedim yine olmadı fare imleci ekrana gelmedi. En son fark ettim ki altta kırmızı lazeri de yanmıyor. :mad: Fakat yandaki ışıklı çizgisine güç geliyor o yanıyordu.

Sizce tekrar garantiye götürmeme değer mi?
 
Şimdi üye oluyorum ama nasıl logitech benim faremi değiştirebilir anlamadım :confused:

- - - Updated - - -

Mail attım tech support'a cevap bekliyorum bakalım. Özetle, Teknosadan aldığımı basit bir sol click arızası olduğunu fakat garanti kapsamındaki tamirden sonra iyice bozulduğunu belirttim ve ne yapmam gerektiğini sordum :)
 
Teknosa genelde teknoloji marketlerinin az olduğu yerde kurulu fark ettiyseniz, sebebi ise kötü hizmet, yüksek fiyat, çok müşteri...
 
Öyle yapmayacaksın kutunun içinde bir kağıt olacak,garanti ve kullanım kılavuzu adında kağıt yada ayrı ayrı. Orada garanti kısmına bak orada telefon numaraları yazacak onları ara yada e mail at. Onlar seni yönlendirecekler şuraya git yada şunu yap diye. Bir şey aldığınızda bozulduğu zaman aldığınız yere götürmeyin o garanti kağıdındaki yazan yere gidin yada kargolayın.
 
Bandırma'da bir tanıdığım var ve o da bu durumdan şikayetçi ama bir mağaza daha var diyordu, flash bellek falan almıştı hatta 1 TL'ye 8 GB.

Bandırma'da Teknosa'ya rakip olabilecek bir MediaMarkt, Gold veya Vatan yok malesef. 1TL'ye 8 GB ancak BİM'de olur gibi geliyor :D

Öyle yapmayacaksın kutunun içinde bir kağıt olacak,garanti ve kullanım kılavuzu adında kağıt yada ayrı ayrı. Orada garanti kısmına bak orada telefon numaraları yazacak onları ara yada e mail at. Onlar seni yönlendirecekler şuraya git yada şunu yap diye. Bir şey aldığınızda bozulduğu zaman aldığınız yere götürmeyin o garanti kağıdındaki yazan yere gidin yada kargolayın.

Kerem, kutunun içinden çıkan tüm kağıtlar önümde ve tarif ettiğin kağıt katlanıp açılabilen logitech ürünlerin yanında gelen standart bir kullanım kılavuzu ve garanti belgesi, üzerinde Bandırma Teknosa'nın kaşesi ve imzası var. Kaşenin altında Garanti Belgesi başlıklı sayfada İstanbul Merkezli Logosoft Bilişim Teknolojilerinin Bilgileri var. Sanırım bahsettiğin asıl şirket bu? Kağıt üzerinde onlara ait telefon numaraları ve adresleri var e-mailleri yok. E-maillerini kendim bulmaya çalışıcam. Kutudan çıkan diğer kağıtlarda da tamir olduğuna dair belgeler ve birde kargo irsaliyesi var. Kargo irsaliyesine göre buradan Logosoft'a değil Penta Teknolojilerine gönderilmiş ürünüm.

- - - Updated - - -

Logosoft'un teknik servisi

Müşteri Hizmetleri: [email protected]
Arıza Takip: [email protected]

- - - Güncellendi - - -

Logosoft'tan gelen cevap beni Penta Bilgisayara yönlendirdi. Penta bilgisayarın da internet ortamında açık mail adresi yok.
http://www.pentabilgisayar.com/iletisim.html linkteki gibi adreslerini göremeden mail atacağım bir sistemleri var. Derdimi bu kez de onlara anlatıcam onlardan da tatmin edici bir cevap alamazsam logitech yurt dışına mesaj atmayı düşünüyorum.

Penta bilgisayarın tek taraflı çalışan mail gönderme kutucuklu sitelerinden hiç birisi çalışmadı hata verdi. [email protected] tarzında bulduğum dandik bir mail adreslerine de gmail'den mail atılamama uyarısı geldi. Adamlar Logitech'in teknik servisi ve çalışan bir mail adresleri yok. Bu işin peşini bırakmıyorum tabiki :)
Logitech'e mail attım, sorunumu güzelce anlattım ve ürünün yenisi ile değiştirilmesini talep ettim. Umarım kısa sürede cevap verirler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Telefon numarası varsa ara kessinlikle. Çok daha hızlı ve kesin cevap alırsın. Logitech'e niye danışmadın? İngilizcen varsa Hollanda ofisini Skype üzerinden ücretsiz arayıp derdini anlatabilirsin o zaman eskisini istemeden gönderiyolar hatta yenisini.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı