Kardeşim üstteki iki yıl önceki mesaj benim, konu sahibi arkadaşın da dediği gibi ilk 5-6 ay dikkat et, hiç stres sıkıntı yapma her insanın başına gelebilecek bir durum. Ben de kendi tecrübemi belki yardımcı olur diye aktarayım. İlk çıktığında bayılacak gibi olmuştum travmatik çıkmıştı benimkisi de. İlk aylık süreçte gerçekten bir daha eskisi gibi sağlam omuzum olmayacağını düşünüyordum. Ama öyle bir şey yok. İlk ay o yaşadığın acıdan ve güçsüzlükten öyle düşünüyorsun fakat kendine zaman verdikçe çok da stres olmadan yönetilebilir bir süreç olduğunu görebilirsin.
Öncelikle sana tavsiyem ilk 3-4 ay çok çok dikkat et. Beslenme de arka plan gibi dursa da kemik suyu vs gibi kolajen değerleri yüksek ne bulursan tüketmeye çalış. Fizyoterapistin dediği birkaç temel hareket var onları belirli ölçütlerde yap, internette de hareketler mevcut bulabiilirsin.
Ben 3 aydan sonra fitness ile devam ettim. Şöyle söyleyeyim, 5 kilo yana açma çalışırken omuzda gözüm doluyordu. Önceden yüksek kilolarda çalışırken 2 ve 3 kilo dumbell ile yana açma yaptım bir süre ama zorlamadan, sonra baktım gelişecek gibi değilim ara verdim 1 yıl kadar sonra tekrar başladım. Ama sabırla 3-4 aydan sonra bile eğer tecrübeliysen ve doğru formları biliyorsan çok rahat gelişebilirsin. Kendi dambılım vardı evde ara ara yana açma yapardım dambıl bulamazsam hafif bir ağırlık bulurdum 2-3 kilo, şu an sapasağlam oldum tabii
Kendine zaman ver hiç stres sıkıntı yapma, tekrarlama durumu ilk 3-4 ay olmazsa devamında bir şekilde hiç olmamış gibi devam edebilirsin hayatına, tabii bir süre daha tetikte olmanda fayda var kendini sağlam hissedene kadar.