Telefon mu bilgisayar mı?

Bütçe
7000
Sanırım kararım net 22K ya PC dizeceğim.

Kardeşim ve babam da GM5 Plus D kullanıyor 7-8 senesi vardır herhalde.
İyi bir telefonun mobil oyunlar -oynuyorsan- ve kamera kalitesi harici çok bir olayı yok ama iyi bir PC ile uzun yıllar sağlam oyunları oynar ve okul/iş gibi konularda sıkıntı yaşamazsın.

Ayrıca sağlam bir PC varken telefonda oyun oynayıp ne yapacaksın? Bir de bu yandan düşün. Mesela Clash of Clans oynarım. Clash of Clans'ı oynadığım süre bir ayda telefondan 2 saatse PC'den 5 - 6 saattir. Yani PC sana telefondaki oyunu da oynattırıyor. Hatta telefonu bırak emülatörle atari, PS2, PS3 vb. oyunlarına kadar oynatır.

Ayrıca sağlam bir PC varken telefonda oyun oynayıp ne yapacaksın? Bir de bu yandan düşün. Mesela Clash of Clans oynarım. Clash of Clans'ı oynadığım süre bir ayda telefondan 2 saatse PC'den 5 - 6 saattir. Yani PC sana telefondaki oyunu da oynattırıyor. Hatta telefonu bırak emülatörle atari, PS2, PS3 vb. oyunlarına kadar oynatır.
Günlük hayatta kaliteli telefon kamerasına ve sağlam bataryaya ihtiyacı yoksa en mantıklısı bu zaten.

Dostum önceliğin ne ise onu al. Android 4-5 yıla laçkalaşıyor. Zaten telefonda sosyal medya falan takılıyorsanız ortalama telefon her türlü bu işi yaptığından bilgisayar almak daha ağır basıyo bana göre.
Söyledi S5 kullanan. S9+ kullanıyorum 5 yıldır en ufak takılma, donma yaşamadım. Minimum en az 3 sene daha götürür.

Daha çok PC'de takılırım ama sizce GM 22 beni 4-5 sene beni götürür mü? Samsung alasım var ama sizce değer mi? GM 22'ye ROM falan atabilir miyim stabil çalışacak bir tane. Haziran'da param olcacak sizce telefon alayım mı yoksa dizeceğim PC'yi 15 bin TL'yerine 22K ya falan mı arttırayım? Yani kısaca GM 22 4-5 sene götürür mü? Çünkü para biterse uzun süre telefon alacak param olmayacak. Hem PC hem telefon mu? Yoksa sadece güzel bir PC mi hangisi sizce?

PC al derim ama iş hayatında çok telefon kullanırım diyorsan telefon ama fazla telefonla işim yok dersen oyun oynuyorsan sağlam bir PC gider.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı