Telefon numarasını kayıtlı yerlerden nasıl kolayca değiştirilir?

kaganyaprakli17

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1524321022
Arkadaşlar, Türk Telekom faturalı hat sahibiyim. Mevcut numaram birçok siteye, bankaya kayıtlı. Turkcell faturalıya geçmek istiyorum ama bu sitelerdeki eski numaramı yenisiyle değiştirmek uzun sürer diye geçemiyorum. Bunu nasıl kolay yoldan çözebilirim? Hat transfer falan varmış ama bilmiyorum bu konuda hiçbir şey.

Bankalar için maalesef tek tek aramanız, bankamatiklerine gitmeniz ya da şubelerine uğramanız gerekiyor. İnternet siteleri için numara taşımaysa sorun olmayacaktır diye düşünüyorum. SIM kart değiştiği an bankalar mesaj atmayı bırakıyor. Mevcut numaranızı başka operatöre taşısanız da bankalar size bunu yaptıracaktır.

Bankalar için maalesef tek tek aramanız, bankamatiklerine gitmeniz ya da şubelerine uğramanız gerekiyor. İnternet siteleri için numara taşımaysa sorun olmayacaktır diye düşünüyorum. Sım kart değiştiği an bankalar mesaj atmayı bırakıyor. Mevcut numaranızı başka operatöre taşısanız da bankalar size bunu yaptıracaktır.

Banka olayını tam anlayamadım. Numaramı yeni numarayla değiştirsem banka hesabım için bir daha mesaj gelmeyecek mi bankalardan?

Banka olayını tam anlayamadım. Numaramı yeni numarayla değiştirsem banka hesabım için bir daha mesaj gelmeyecek mi bankalardan?
Hayır. Mesela numaranız 5325320532 olsun, Turkcell iken Vodafone olsun ya da SIM kart değişsin; bunu bankaya bildirmezseniz SMS'ler siz bankaya SIM kartınızı değiştirdiğinizi söyleyene kadar gelmez. 5325320532 olan numara yerine 5425420542 olan bir numara alırsanız da değiştirmek için bankaya göre internet şubesinden, telefon şubesinden, şubeden ya da bankamatikten güncellemeniz gerekir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı