Telefon önerisi

emresrli

Centipat
Katılım
10 Nisan 2020
Mesajlar
7
Arkadaşlar selam,
Yakın zamanda yeni bir telefon almak istiyorum. Yıllardır iOS kullanıcısıyım, diğer teknolojik cihazlarda da (bilgisayar, tablet, vs.) tercihim her zaman Apple oldu, yani Apple ekosistemine bayağı bir aşinayım ama artık değişim zamanının geldiğini düşünüyor, bir yandan da iPhone 12'yi bekliyorum. Android tarafında önereceğiniz ne gibi cihazlar var ve iPhone 12 çıktığında fiyatı ne civarda olur? Görüşlerinizi ve tahminlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Mi Note 10 Pro bekliyorum ben de. İOS her zaman güzeldir bence bekleyin 12'yi, ekonomi düzelmezse tahmini olarak 15 bin TL'yi geçkin olabilir.
 
Rahatlıkla 15000 olur diye düşünüyorum pro max modelinin şahsi görüşüm olarak harcadığında dert etmeyecek kadar paran var ise alınabilir.
Pro veya Pro Max modellerinden ziyade direkt İphone 12 almayı düşünüyorum. 650 dolar civarı bir fiyatı olacağına dair söylentiler var ve büyük ihtimalle o fiyattan satışa sunulacakmış fakat Türkiye fiyatı ne kadar olur pek bir tahmin edemiyorum.
 
Şahsi düşüncem iOS'tan vazgeçmemen. Babama sıfır Android aldık, eyvallah pahalı telefon değil yine de kaliteli, güzel cihaz. Note 9S. Ama saçma sapan gıcık sorunları var. Arada yüz tanıma çalışmıyor, bir uygulamaya girerken ekran yanıp sönüyor gibi oluyor. Android telefon üreticileri her şekile sokuyor cihazları ama yine de işletim sistemi tek bir yere özgü. Google'a. Huawei'nin TV'de reklamları vardı telefon, tablet, saat, PC vs. Hepsini yapıyor ama yine sistem konusunda başkasına bağlı. Kendisine "özgü(r)" değil. En pahalı Android alsan bile bir kaç sene içinde güncelleme kesiliyor yanlış hatırlamıyorsam. En son öyle okumuştum. Ama Apple, 6S 2015'de çıkmasına rağmen iOS 14'te bile destek verecek. iOS 9'dan 14'e. 5 sene tam. Apple eyvallah pahalı. Bende sevmiyorum bu huyunu ama adamlar da kullanıcısını düşünüyor. Android gömmüyorum yanlış anlaşılmasın. Harika özellikleri mevcut Android'in de. Ama iOS stabilliğine alışmış biri Android'e zor adapte olur.
 
Pro veya Pro Max modellerinden ziyade direkt iPhone 12 almayı düşünüyorum. 650 dolar civarı bir fiyatı olacağına dair söylentiler var ve büyük ihtimalle o fiyattan satışa sunulacakmış fakat Türkiye fiyatı ne kadar olur pek bir tahmin edemiyorum.

Minimum 9000₺ olacağını düşünüyorum. Gerçi bu yıl 2 farklı ekran ile geleceği söyleniyor. Biri 5.4" diğeri 6.1" (bunda emin değilim). O yüzden ufak olanı biraz daha uygun olabilir ama 9000'in 3 aşağı 5 yukarı civarında olur. Apple sağ olsun hep kur farkını zirveden aldığı için birebir doları çevirip vergi falan her şey eklense bile bir tık üstüne piyasaya çıkıyor. 12 beklenir ama bu yıl her zamanki tarihlerinden belki 1-2 ay sonra piyasada görülür gibi geliyor. Malum üretim süreçleri sıkıntıda haberleri var deniyor. Zaman varsa güzel özellikleri olacağını varsayarak beklemeye değer.
 
5.4 inç olanı 9000 TL civarı olur diye düşünüyorum. Büyük ihtimalle bu sefer 64 yerine 128'den başlayacak, şarj aleti ve kulaklık çıkmayacağı konusunda söylentiler de var, o masrafları da hesaba katarsak 9300'ü geçebiliyor masrafın. 12'nin çıkmasını bekle, eski modellerin de fiyatları büyük ihtimalle düşer, ona göre karar verirsin. Şu anki durumda da eğer bütçen varsa 11'e yönelmeni öneririm, şahsen 12 çıkınca öyle yapacağım.
 

Geri
Yukarı