Telefon operatörlerinin yasal dolandırıcılığı

Perry

Picopat
Katılım
18 Ekim 2020
Mesajlar
449
Yer
Patagonya
Bu bir isyan yazısıdır!

Telefondan yazdığım için otomatik düzeltme yapmış olabilir bazı yerlerde.

Daha önce birkaç kere olduğu gibi bu sabahta başıma gelmiş olan telefondaki internet paketi bittiğinde varsa hattaki TL'den sömüren sistem.

Telefon hattımda 50 TL kadar bakiye vardı. Ek olarak 100 MB kadar internet kalmıştı telefonda. Normalde ev interneti kullanıyorum ama 2 gündür genel internet problemi var bildiğiniz gibi ve bir türlü çözemediler. Sabah da haftalık salla kazan hakkımı kullanıp 12 saatlik 2 GB kazandım. Paket 9.51'de hattıma tanımlandı ve onun öncesinde 100 MB'lık internetimle uygulamaya giriş yaptım. 10.15'te mobil veriyi kapatınca ekrana gelen bilgilendirme kutusunda paketten değilde öncelikli olarak TL'den çektiğini gördüm. 10.16 da gelen mesajda 100 MB'lık önceden kalan paketin daha yeni bittiğinin mesajı geldi. Başıma daha önce birkaç kez geldiği için çok dikkat ediyorum. Hem mesajdan hem uygulama üzerinden 2 GB'lık paketin tanımlandığını 4 kez kontrol edip öyle kullanmaya başladım aslında interneti. Müşteri Hizmetlerini aradığımda bilgilendirme mesajlarının ve uygulamadaki anlık kalan kullanımların 2 saat sonraya kadar gelebildiğini ve bunun kullanıcı sözleşmesinde olduğunu falan söyledi, tabi hemen okudum sözleşmeyi böyle bir şey de göremedim(Klasik personel işte halkın bilgisizliğinden faydalanıp sanki durumu normal bir şeymiş ve hata hep sizdeymiş gibi gösterirler). Ek olarak kullanım detaylarından da baktım fakat harcanan TL'nin 100 MB'lık kalan kullanım dahilinde olduğu yazıyor.

Kafanızı karıştırmış olabilirim fakat aşırı sinirlendim bu durumlara artık böyle bir şey olamaz. İnternetin TL'den kullanımının kapatılması gibi bir seçeneğinin de olmaması bunların yasal soyguncu olduğunu kanıtlıyor. Her gün binlerce kişinin böyle duruma düştüğüne eminim. Ben parasını geçtim de alın kardeşim ben 50 lira daha vereyim ama şu adi sistemi düzeltin artık.

Daha öncesinde de 3-4 yıl boyunca kullanma onayı vermediğimiz bir ek internet hizmeti için yüzlerce lira çekmişler her ay. Faturayı kontrol ederken tesadüfen buldum falan da özür dilediler sonrasında ve ederini iade ettiler. Bizde olsa faiziyle alırlar ama. Mahkemeye versen 10 yıl sürecek. Nereden tutsan elinde kalıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yazının tamamını okumadım ama çok haklı bir isyan olduğundan eminim. Maalesef günümüzde telefon operatörleri cidden yasal dolandırıcılık yapıyorlar. Tıpkı bankaların yasal tefeci olduğu gibi. Ama maalesef yapacak pek bir şey gelmiyor elimiz den.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı