Telefon şarjının soğukta birden bitip telefonun kapanması

bayalpaslan08

Decapat
Yer
İstanbul, Üsküdar
Arkadaşlar iyi sosyaller. Ufak bir sorum olacak.

Ben az önce telefonumla yağan karda snapchatten video çekiyordum. Çektikten sonra kaydettim telefonuma ve arkadaşlarıma gönderdim videoyu snapchatten. Ama gönderilmedi ve yok oldu mesaj. Ardından bir anda telefon kapandı aniden oldu. Açmaya çalıştım tam açılıyor gibi oldu ekran geldi ama yine kapandı. Defalarca denedim. Ardından metroya bindim sıcak bir ortam oldu ve şarja taktım powerbank ile telefonumu. Şarjı yüzde 0 idi taktığımda. Ama kapanmadan önce dışarıda video çekerken yüzde 22 idi. Bu nasıl olabiliyor bilgisi olan var mı? Çok korkuyorum telefonuma zarar vermiş miyimdir diye? Yoksa soğuk havalarda bu normal mi? Soğuk havada bir anda bataryanın sıfırlanıp telefonun kapanması normal mi? Yardımınıza ihtiyacım var.

Soğuk havalarda pil hızlı boşalır. Telefona zarar vermemişsinizdir. Ama bu kadar hızlı kapanma yaşanıyorsa pil ömrü gidiktir.
Telefonu 2,5 yıldır kullanıyorum zaten. Pil ömrü ondan dolayı biraz düşük farkındayım ancak ilk defa böyle bir şey başıma geldi ve çok korktum telefona zarar mı verdim acaba diye. Yani durduk yere kapandı. Sizce ne yapmalıyım çok endişeliyim.

Telefonu 2,5 yıldır kullanıyorum zaten. Pil ömrü ondan dolayı biraz düşük farkındayım ancak ilk defa böyle bir şey başıma geldi ve çok korktum telefona zarar mı verdim acaba diye. Yani durduk yere kapandı. Sizce ne yapmalıyım çok endişeliyim.
Daha 2 gün önce benimde başıma geldi. Yüzde 30 civarı şarjı vardı ve karda fotoğraf çekerken kapandı. Şarjını doldurduktan sonra kullanmaya devam edebilirsin. Ekstra bir şey yapmana gerek yok. Korkmana da gerek yok.

Daha 2 gün önce benim de başıma geldi. Yüzde 30 civarı şarjı vardı ve karda fotoğraf çekerken kapandı. Şarjını doldurduktan sonra kullanmaya devam edebilirsin. Ekstra bir şey yapmana gerek yok. Korkmana da gerek yok.

İçimi rahatlattınız hocam teşekkür ederim. İnsan yine de endişe ediyor ama niye oldu bozuldu mu diye. Sizin telefonun marka model neydi?

Eyvallah hocam. Bende Xiaomi Redmi Note 9S var(kaçak olmayan :D). Ama batarya tam kapasitesi 5020 idi şu an taktığımda 2900-3000 zor doluyor. 2,5 sene geçtiği için normal kabul ediyorum bunu.
Evet piller artık şarj ettikçe eskiyor ve kapasitesi azalıyor doğal olarak. Bilemiyorum bende XR almayı düşünüyorum yaza doğru.

Geri
Yukarı