Telefon sinyali var DSL ışığı yanmıyor

HeimdallX2

Megapat
Merhabalar, Türk Telekom hattımı nakil ettirdim telefon ve i̇nternet nakli gerçeklești ve evin içinde telefon sinyalini de taşıyan cat5e kablosunda sabit telefon sinyali var fakat modemi bağladığımda dsl ışığı açılırken bazen kısa kısa yanıp sönüyor bazen de hiç yanmıyor. Arada sırada durup dururken kısa süreli yanıp söndüğü de oluyor ama bu dediklerim hep 1-2 saniye sürüyor. Apartman yeni altyapı haliyle yeni fakat "Antalya'daki nemden dolayı acaba kablolar oksitlenmiș midir?" diye düşünüyorum fakat telefon sinyali geliyor yani kablo çalışıyor. Ne yapmam lazım fikri olanların yardımlarını bekliyorum herkese şimdiden çok teşekkürler.

1- splittersız bağlantı denedim olmadı
2- ethernet kablosunu değiştirdim olmadı
3- arıza kaydı bıraktım bina içi sorun dediler
4- evdeki başka telefon prizlerinden denedim yine olmadı

Merhabalar, Türk Telekom hattımı nakil ettirdim telefon ve i̇nternet nakli gerçeklești ve evin içinde telefon sinyalini de taşıyan cat5e kablosunda sabit telefon sinyali var fakat modemi bağladığımda dsl ışığı açılırken bazen kısa kısa yanıp sönüyor bazen de hiç yanmıyor. Arada sırada durup dururken kısa süreli yanıp söndüğü de oluyor ama bu dediklerim hep 1-2 saniye sürüyor. Apartman yeni altyapı haliyle yeni fakat "Antalya'daki nemden dolayı acaba kablolar oksitlenmiș midir?" diye düşünüyorum fakat telefon sinyali geliyor yani kablo çalışıyor. Ne yapmam lazım fikri olanların yardımlarını bekliyorum herkese şimdiden çok teşekkürler.

1- splittersız bağlantı denedim olmadı
2- ethernet kablosunu değiştirdim olmadı
3- arıza kaydı bıraktım bina içi sorun dediler
4- evdeki başka telefon prizlerinden denedim yine olmadı
Müracaat Türk Telekom. Henüz internet aktivasyonunuz yapılmamış büyük ihtimalle. Modem IP alıyor mu?

Müracaat Türk Telekom. Henüz internet aktivasyonunuz yapılmamış büyük ihtimalle. Modem IP alıyor mu?

Arayüzde
192.168.1.1 ve alt ağ maskesi 255.255.255.1 iplerini veriyor modem, bunlar zaten yani yeni bir ip almıyor.

Ek: ağ durumunda bütün ip'lere 0 duruma da dsl bağlı değil diyor. Dsl sinyali olmadığı için internete de bağlı değil cihaz.

Bağlantı kalitesi sorunu gibi görünmesinin yanı sıra buna (Türk telekomun bakması ekip ile) çok sağlıklı olcaktır. Onlar kablo düzeneklerini cihazlar ile test edip tespit edebilir.

Ben de öyle düşünüyorum, Türk Telekom'un elit hizmet diye bir uygulaması varmış ücret karşılığında bina içi incelemeye ve istenirse ücret karşılığı onarım yapıyorlarmış.

Modemde yapılması gereken ayarları, özellikle internet sağlayıcının verdiği kullanıcı adı ve sifreyi doğru girdiğinize emin misiniz?

Kusura bakmayın konuya hakim olmadığımdan demek istediklerinizi anlayamadım. Modeme yapmam gereken ayarlar nelerdir ve Türk Telekom'un bana verdiği bir kullanıcı var ve şifre mi var?

Modemine kurulum yapılmamış olabilir.

Kusura bakmayın neyi kastettiniz acaba?

Arayüzde
192.168.1.1 ve alt ağ maskesi 255.255.255.1 iplerini veriyor modem, bunlar zaten yani yeni bir ip almıyor.

Ek: ağ durumunda bütün ip'lere 0 duruma da dsl bağlı değil diyor. Dsl sinyali olmadığı için internete de bağlı değil cihaz.

Ben de öyle düşünüyorum, Türk Telekom'un elit hizmet diye bir uygulaması varmış ücret karşılığında bina içi incelemeye ve istenirse ücret karşılığı onarım yapıyorlarmış.

Kusura bakmayın konuya hakim olmadığımdan demek istediklerinizi anlayamadım. Modeme yapmam gereken ayarlar nelerdir ve Türk Telekom'un bana verdiği bir kullanıcı var ve şifre mi var?

Kusura bakmayın neyi kastettiniz acaba?
Size verilmiş olan kullanıcı adı , şifre mesela;
Kullanıcı Adı: örnek4578@ttnet Şifre: örnek734564
Belirlenen şekilde size bu bilgiler verilir. İster kendiniz 192.168.1.1'den kurulum yaparsınız, ister TurkTelekom'u arayarak onlardan kurulum yapmasını, yada kurulumda size yardımcı olmasını isteyebilirsiniz.

Size verilmiş olan kullanıcı adı , şifre mesela;
Kullanıcı Adı: örnek4578@ttnet Şifre: örnek734564
Belirlenen şekilde size bu bilgiler verilir. İster kendiniz 192.168.1.1'den kurulum yaparsınız, ister TurkTelekom'u arayarak onlardan kurulum yapmasını, yada kurulumda size yardımcı olmasını isteyebilirsiniz.

Evet kullanıcı adını ve şifreyi temin ederek modem arayüzündeki "hızlı kurulum" kısmında bu bilgileri kullandım fakat modem dsl'e ve internete bağlı olmadığı için bu verileri bi yere iletip doğrulatamıyor zaten. Ayrıca bu bilgileri yanlış girsem bile bu adımı geçebiliyorum yani modem kendi kendine gelin güvey oluyor girdiğim bilgiler ile.

Hattınızda internet sinyali yok. Yapacağınız tüm müdahaleler boşuna. Türk Telekom ile görüşün ve hattınızı kontrol ettirin. Muhtemelen henüz santralde portunuz tanımlanmadı..

Hattınızda internet sinyali yok. Yapacağınız tüm müdahaleler boşuna. Türk Telekom ile görüşün ve hattınızı kontrol ettirin. Muhtemelen henüz santralde portunuz tanımlanmadı..

Defalarca kez müşteri hizmetleri ile konuştum kimse bana port konusundan bahsetmedi. İnternet başvurusunu Temmuz'un 22'sinde yaptım, 25'inde telefon nakil oldu ve 31'inde internet nakilim sonuçlandırılmıș olarak gösteriliyordu sistemde. Sizce bu durumda halen port ile alakalı olabilir mi, tahmini ne kadar beklemem gerekir?

Not: yeni ev ile eski ev arası aynı mahalle içinde 600 metre, aynı santrale bağlı olabiliriz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı