Karşı tarafın işlediği suç yüzünden sizin bundan kazanç sağlama beklenti içinde olmanız, zaten yanlış bir bakış açısı. Amaç; suç işleyen kişinin cezalandırılması, bir daha aynı suçu işlememesinin sağlanması.
Ayrıca, basit suçlar için avukat tutmak zorunda değilsiniz. Yine de tuttunuz diyelim. Davayı kazandığınız zaman avukatınızın vekalet ücretini karşı taraf ödüyor. Avukatla anlaşacaksanız, önceden bu durumu belirtmeniz yeterli.
Asıl önemlisi şu; siz çeşitli bahanelerle şikayetçi olmazsanız, kanun nizam ve örf adet bilmeyen bu tipler, caydırıcı bir cezayla karşılaşmadıkları için suç işlemeye devam eder. Toplumda suç yaygınlaşır.
Bir dönem herkes sosyal medyada hoyratça küfredip, tanımadıklarını tehdit ediyordu. Ciddi para cezaları ödemek zorunda kalınca, adli sicil kayıtlarına sabıka kaydı eklenmeye başladıkça, millet akıllanmaya başladı.