Telefona tamirde rootlu anakart takıldı

Ben bu telefonu sıfırlanmış bir şekilde geri aldım. İlk mesajımda da belirtiğim gibi yazılım güncellemesi almıyor. Telefon sıfırlanlandıysa rootun kalkması lazım ama kalkmamış. Neden kalkmadı root? @492067 Konu benim konum. Ben konunun kapanmasını istemiyorum. Çünkü aklımda halen bazı sorular var.

Kapandıdan kastım tartışma idi özür dilerim.

1-Telefonunu o haliyle de kullanabilirsin Magisk ile beraber. Root gizleme özelliği ile banka uygulamalarını kullanabilirsin.
Böyle kullanacaksan indirdiğin şeylere dikkat etmen gerekecek yoksa kolay hacklenebilirsin.

2- Telefonuna stock rom kurarak eski haline getirebilirsin fakat İMEİ muhtemelen gideceği için bu sefer sım kartını kullanamazsın.

3-Benim tavsiyem telefonu satıp başka bir telefona geç veya kendine yeni telefon al. Şuan kullandığın telefonuna stock rom kur 2. telefonun olarak kullanabilirsin.

@YellowOrange muhtemelen üstün zekalı telefoncu yeni anakart takarken fazla uğraşmamak için yazılımı yükledikten sonra İMEİ de ekleyebilmek için Root attı. Telefonunu sıfırlarsan veya stock rom kurarsan Root gider fakat İMEİ kalıcı değildir muhtemelen.

Yorumlarımı okumuyorsun sanırım. Telefon sıfırlamak ile yazılım yüklemek farklı şeyler. Root gitsin istiyorsan yazılım yükleyeceksin. Fabrika ayarı ile root gitmez. Root sisteme yapılan yönetici haklarını elde etme işlemidir. Sistemi sıfırdan bir daha yükleyeceksin demek. IMEI gitme durumu var ama onu da söylemiştim zaten. Önceki mesajlarımı dikkatlice incelersin umarım.

Bu kadar pimpirikli birisine önerebileceğim tek bir şey var o da elindeki cihazı satıp, başka cihaz alıp kullanması.

Root Magisk'le mi atılmış? Eğer öyleyse Magisk Manager'dan kaldırabilirsin.

Root Magisk'le mi atılmış? Eğer öyleyse Magisk Manager'dan kaldırabilirsin.
Bilgim yok. Root atıldığını ilk mesajımda belirttiğim gibi telefondaki uyarı sayesinde anladım.
Ben hayatımda hiç rootlu cihaz kullanmadım. İnternette okuduğum ve anladığım kadarıyla root sistem güvenliğini devre dışı bırakıyormuş. Eğer ki rootu kaldırırsan güvenlik tekrardan aktif oluyormuş. Fakat dediğim gibi bu konu hakkında bilgim çok az. Bazı kişiler 0 cihaz alıp ardından hemen root yapıyormuş. Bazıları benim gibi normal root yapmadan kullanıyor.
Yardım eden herkese teşekkür ederim. Ben sorunu çözdüm yeni telefon alacağım. Fakat sizlere bir sorum var. Rootlu cihazdan rootu kaldırınca sistem halen kendisini rootlu olarak görüyormuş. Kendisini rootlu görmesinden başka dezavantajı var mı ? sistem güvenliği aktif mi ?

Ortak ağlara veya bilmediğiniz bir yere girmediğiniz sürece sıkıntı yok ama unutmayın rootlu cihazlar çok daha kolay hacklenir. Bir an önce anakart değişmeli.

Anakart değişimesine gerek yok root kaldırılabilen bir şey bir telefoncuya gidip az bir ücret karşılığında kaldırabilirsiniz.

Şu linkten APK indirip SS atar mısınız?

Kaçak anakart takmış. Rootu kaldırabilirsiniz ama bu sefer de IMEI sorunları başlayacak.

Gidin eski anakartınızı tamir etmesini isteyin. Hiçbir anakart tamir edilemez değildir, ya iş bilmiyor ya da üşeniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…