Telefonda ekstra 30GB alan doldu

BayAlcatraz

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar,
Telefonum 128 GB ve 110GB kadar dolu ve bunun 30GB'si nasıl olduğunu bilmediğim şekilde dolu. Cihaz ayarlarında uygulamalardan dolayı olduğunu söylüyor. En çok yer kaplayan uygulamalar zenless zone Zero ve Genshin Impact ama onları da dahil hangi uygulamayı silersem sileyim o 30GB alan temizlenmiyor ki telefonumda çok fazla uygulama yok. Telefonumu sıfırlasam bile garantiye gönderirken sıfırlamıştım. Verileri geri yükleyince ilk başta o alan temizlenmiş oluyor ama birkaç saat sonra hiçbir şey yapmasam da hemen tekrar o alanı kaplıyor. Aylardır buna bir çözüm arıyorum, o 30GB'ı temizlemeye çalışıyorum ve hiçbir şekilde sonuca ulaşamadım. Yardımcı olur musunuz?

Ek bilgi: Resimleri, videoları, indirilen filmleri dizileri ve müzikleri sd karta atıyorum depolamayı sadece uygulamalar yiyor

Ayarlar > uygulamalar kısmına girdiğinizde hangi uygulamanın ne kadar yer kapladığını görebilirsiniz.
Özellikler tarayıcı ve sosyal medya uygulamaları zaman içerisinde çok yer kaplamaya başlıyor.
Bunu sıfırlayabilir, kısa süreli de olsa alan açılmasını sağlayabilirsiniz ama zaman içinde tekrar dolacaktır.

Örneğin 50 MB ile indirdiğiniz Instagram kurulumdan hemen sonra 2-3 katı birkaç gün kullanımdan sonra da 1 GB yakın yer kaplayacaktır.
Bunun sebebi hem uygulamaları sıkıştırılmış olarak indirmeniz hem de sosyal medya uygulamalarının belirli resim ve videoları depolaması.

Ayarlar > uygulamalar kısmına girdiğinizde hangi uygulamanın ne kadar yer kapladığını görebilirsiniz.
Özellikler tarayıcı ve sosyal medya uygulamaları zaman içerisinde çok yer kaplamaya başlıyor.
Bunu sıfırlayabilir, kısa süreli de olsa alan açılmasını sağlayabilirsiniz ama zaman içinde tekrar dolacaktır.

Örneğin 50 MB ile indirdiğiniz Instagram kurulumdan hemen sonra 2-3 katı birkaç gün kullanımdan sonra da 1 GB yakın yer kaplayacaktır.
Bunun sebebi hem uygulamaları sıkıştırılmış olarak indirmeniz hem de sosyal medya uygulamalarının belirli resim ve videoları depolaması.
Onu kontrol ettim bahsettiğim uygulamalar haricinde diğer uygulamalar 3gbyi hatta çoğu 1-2 gbyi bile bulmuyor

Yeni konular

Geri
Yukarı