Çözüldü Telefon'da harici HDD çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Porsuk

Kilopat
Katılım
16 Haziran 2015
Mesajlar
85
Yer
İstanbul
Merhaba, daha önce tecrübe etmediğim ve etrafımda deneyen kimse olmadığı için, ürünü almadan sizlere danışmak sormak istediğim bir soru var.
Samsung A70 128 GB Android telefon yedekleme için flash bakıyordum. Yedekleme yaptıktan sonra içinden istediğim veriyi de seçerek yeniden telefona almak istiyorum.
İlk önce.
SanDisk 256GB Ultra Dual Drive USB 3.1 Type-C Bellek - SDDDC2-256G-G46
SanDisk 256 GB Ultra Dual Drive Go USB Type-C Flash Drive, SDDDC3-256G-G46

Ürünlere baktım fakat daha sonra normal bir harici hard diski neden kullanmayalım hem de PC içinde kullanırız düşüncesiyle; (bir de tabii 1TB olması başlı başına bir tercih)
TOSHIBA CANVIO BASIC 2.5" 1TB USB 3.2 Gen1 + Type-C Hariici Harddisk şu ürüne ulaştım. Bu marka model olmasına gerek yok.

Şimdi aklımdaki soru telefon bu veya muadil bir harici hard diski çalıştırır mı? Yorumlarda birisi uygun olduğunu yazsa da ben ürünü almadan danışmak istedim.
İçinden Type-C dönüştürücü de çıkıyormuş.
Tabi burada önemli olan çalıştırması ve ben hard diski telefona bağladığımda içindeki verileri telefondan kontrol edebilir miyim?
Daha önce böyle bir yol ile veri yedekleyen deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Daha önce tablet ve telefonda kullanmıştım.
 
Daha önce tablet ve telefonda kullanmıştım.
Hızlı cevabınız için teşekkür ederim.
Yani telefona bağladığımızda verileri telefondan kontrol edebiliyoruz. PC mantığında dosyaları yedekleyip, daha sonra istediğimiz veriyi seçip yeniden telefona aktarabiliyoruz. O zaman bu veya muadil başka bir harici hard disk almamda bir sıkıntı yok.
 
Evet hocam. Video, resim gibi şeyleri atabilirsiniz.
 
Çözüm
Telefonda o diske güç verme işi sıkıntı olabilir. Mekanik disk malum güç isteyecek. SSD olarak Samsung T5 ya da T7 modeli bakılabilir ama bütçe bunların seviyesindeyse can sıkacaktır. Bunlara yakın fiyat olarak fiziksel bir disk yerine (şu an) yılda 290 liraya 2TB Google Drive kotası alıp arşivi her zaman yanında taşıyabilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı