Çözüldü Telefondaki interneti mobil erisim noktasından daha hizli kullanmanin yolu var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mergen_t

Hectopat
Daha fazla  
Şu anda yurt dışındayım ve telefonum sınırsız 5G paket olan bir SIM kart takili, bu telefon üzerinden 250-300Mbps bir hızla İnternete baglanabiliyorum. Ancak mobil erişim noktası olarak kullanıp laptoptan bağlanınca hız 80-100Mbps'ye kadar düşüyor.

Mobil internetime daha hızlı mümkünse kablolu bağlanmayın bir yolu var mı? Type-C girişi olan bir telefon kullanıyorum.

Çözüm
Telefon markanız ne? Samsungda Ayarlar>Bağlantılar>Mobil Erişim Noktası ve İnternet Paylaşımı şeklinde bir yol izlerseniz kablo ile bağlayabiliyorsunuz. Diğer telefonlarda da benzerdir.
Screenshot_20231108_152551_Settings.jpg
Telefon markanız ne? Samsungda Ayarlar>Bağlantılar>Mobil Erişim Noktası ve İnternet Paylaşımı şeklinde bir yol izlerseniz kablo ile bağlayabiliyorsunuz. Diğer telefonlarda da benzerdir.
Screenshot_20231108_152551_Settings.jpg

Çözüm
Telefon ayarlarından Wi-Fi ağını 5GHz ile değiştirmeyi denediniz mi?
Denememistim hocam. 5GHz yapmak ne gibi bir avantaj saglayacak?

Eki Görüntüle 2007201
Samsung kullaniyorum hocam, dediginiz sayfaya gidip Type-C ile bagladim ve ethernet kablolu baglandigim gorundu laptopta. Hizda cok bir degisiklik olmadi ama Type-C yerine USB Ethernet baglamis olsam daha mi hizli olurdu?

Samsung kullanıyorum hocam, dediginiz sayfaya gidip Type-C ile bagladim ve Ethernet kablolu baglandigim gorundu laptopta. Hizda cok bir degisiklik olmadi ama Type-C yerine USB Ethernet baglamis olsam daha mi hizli olurdu?

Bilgim yok ama USB ile paylaşım yaptınız degil mi? Mobil verinin açık olmasına gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denememistim hocam. 5GHz yapmak ne gibi bir avantaj saglayacak?

Samsung kullanıyorum hocam, dediginiz sayfaya gidip Type-C ile bagladim ve Ethernet kablolu baglandigim gorundu laptopta. Hizda cok bir degisiklik olmadi ama Type-C yerine USB Ethernet baglamis olsam daha mi hizli olurdu?

5GHz = 5G ama başka yolunu bulmuşsunuz sanırım.

Telefonda speed test yapınca ne kadar hız çıkıyorsa o kadar hız alırsınız. En hızlı yöntem USB Type-C ile internet paylaşımı olur.
Simdi konuyu hortlatmak gibi olmasin ama usb type c ilede bağlansam normal 5 ghz ilede baglansam laptop max 250 mbps hiz goruyor telefonda test ettigimde ise 1000 mbps hiz aliyorum type c to ethernet dusunmuyor degilim ne yapmak lazim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı