Telefondan IP adresine neler yapılabilir?

Taha Bostan

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Mühendisi
Mesela telefondan bir başkasının IP adresini öğrendiğimiz zaman ne gibi şeyler yapabiliriz? Olamayacağını biliyorum ama mesela ekranını görüntüleyebilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'deki çoğu ISS sağlayıcı değişebilen IP adresine sahip internet hizmeti sunuyorlar. Yani çoğu internet hizmeti TR'de dinamik IP'ye sahiptir. IP adresiyle çok fazla bir şey yapılamaz, IP adresinden direkt adres ortaya çıkmaz. Ana konum ortaya çıkar örneğin; İstanbul-Kartal gibi.

Eğer ciddi bir şekilde hasar verecek birisinin elinde IP adresiniz varsa emin olun tek elinde IP adresiniz yoktur. :)

O işler öyle olmuyor. Local ağ içinde olsan bile belli başlı protokoller kullanman gerekir. Hele uzak bir cihazın IP adresini bilirsen yakın ISS konumunu bulursun anca. Kişinin makinesine erişmen ve veri transferi için kendi yazılımınız o makine içinde yer alması gerekir...

Mesela telefondan bir başkasının IP adresini öğrendiğimiz zaman ne gibi şeyler yapabiliriz? Olamayacağını biliyorum ama mesela ekranını görüntüleyebilir miyiz?

Bahsettiğiniz IP adresinden sadece karşı telefonun konumunu öğrenirsiniz. Öğrendiğiniz konum genel bir konum olacaktır. Net adres hiçbir zaman vermeyecektir.

RAT atmak kendinize güzel bir yöntem bulursanız daha kolay Kali Linux ile araştırırsaniz halledebilirsiniz ama kesinlikle yasal bir şey değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı