Kullanıcı311
Decapat
Daha fazla
Bilgisayarlar BIOS olmadan çalışmaz. Telefonlar da bir tür bilgisayar sayılır. Peki bu telefonlar BIOS olmadan nasıl çalışıyor?
Bilgisayarlar BIOS olmadan çalışmaz. Telefonlar da bir tür bilgisayar sayılır. Peki bu telefonlar BIOS olmadan nasıl çalışıyor?
Doğrudan erişim olmayan bir BIOS gibi yoksa açılıştı tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi telefonun marka modelini görebiliyorsun.
Telefonlarda BIOS bulunmaz fakat anakartın kendi bilgilerinin bulunduğu alan mevcuttur.
Yok o değil. Hani bilgisayarı açılırken misal ben de Gigabyte logosu çıkıyor ve alt kısımlarda boot menu, bios settings falan yazıyor. Eğer Fastboot açık ise sadece Gigabyte yazılıyor sonra Windows logosu veya Linux logosu çıkıyor hangi işletim sistemi kuruluysa.Hocam recovery mod mu? Ben onu işletim sisteminin içinde olan bir şey sanıyordum.
Yok o değil. Hani bilgisayarı açılırken misal ben de Gigabyte logosu çıkıyor ve alt kısımlarda boot menu, BIOS settings falan yazıyor. Eğer Fastboot açık ise sadece Gigabyte yazılıyor sonra Windows logosu veya Linux logosu çıkıyor hangi işletim sistemi kuruluysa.
Telefonlarda açıldığında ilk önce marka ve modeli temsil eden bir yazı çıkıyor sonra da Android'in açılışı logosu geliyor.
/dev/block/by-name/
içini incelerseniz görebilirsiniz.Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.