Telefonların işletim sistemi değiştirilebilir mi?

Bilgisayar işletim sistemimi kuruyorsunuz yoksa telefonlar için üretilmiş bir işletim sisteminimi?
Tabletime bilgisayar sürümünü kurdum.
Telefonuma da telefonlar icin uretilmis olan Ubuntu Touch veya PostmarketOS kuracağım. windows kuranlar telefon icin ozel olarak uretilmis bir version kurmuyor (Çünkü yok). windows arm surumunu kuruyorlar, cogu telefonun islemcisi arm oldugundan kurulabiliyor.

Tabletime bilgisayar sürümünü kurdum.
Telefonuma da telefonlar icin uretilmis olan Ubuntu Touch veya PostmarketOS kuracağım. windows kuranlar telefon icin ozel olarak uretilmis bir version kurmuyor (Çünkü yok). windows arm surumunu kuruyorlar, cogu telefonun islemcisi arm oldugundan kurulabiliyor.
Bu telefona kurulabilir mi peki? (Ubuntu Touch)

Bu telefona kurulabilir mi peki? (Ubuntu Touch)
Maalesef. Samsung'un kernel kaynaklari BERBAT oldugundan gelistiriciler samsung telefonlari umursamiyor.
Bu islerle ugrasacaksaniz Xiaomi ve alt markalarina bakin.

Maalesef. Samsung'un kernel kaynaklari berbat oldugundan gelistiriciler Samsung telefonlari umursamiyor.
Bu islerle ugrasacaksaniz Xiaomi ve alt markalarina bakin.

Ubuntutouch kurmayı düşünüyorum ama sorun şuki desteklenen cihazların çoğu Türkiye'de satılmıyor. Yardım edebilir misiniz telefon bulma konusunda? (Xiaomi olursa daha iyi olur)

Ubuntutouch'ı biraz inceledim. Güvenliği vs nasıl iyi mi? Tarayıcı göremedim videolarda. Bir de işletim sistemine özel bir uygulama marketi var ama örnek veriyorum Instagram, WhatsApp, PUBG gibi uygulamalar / oyunlar var mıdır? Hiç kullandınız mı siz?

@363652

Azönce siteden baktım ama çoğu gerekli uygulama yok. Sanırım geçiş yapmayacağım...

Birilerini aramayı bile bulamadım. Cevap verebilecek misiniz?

Son düzenleme:
Ubuntutouch kurmayı düşünüyorum ama sorun şuki desteklenen cihazların çoğu Türkiye'de satılmıyor. Yardım edebilir misiniz telefon bulma konusunda? (Xiaomi olursa daha iyi olur)

Ubuntutouch'ı biraz inceledim. Güvenliği vs nasıl iyi mi? Tarayıcı göremedim videolarda. Bir de işletim sistemine özel bir uygulama marketi var ama örnek veriyorum Instagram, WhatsApp, PUBG gibi uygulamalar / oyunlar var mıdır? Hiç kullandınız mı siz?

@363652

Azönce siteden baktım ama çoğu gerekli uygulama yok. Sanırım geçiş yapmayacağım...

Birilerini aramayı bile bulamadım. Cevap verebilecek misiniz?
Guvenligi iyi. Waydroid ile android uygulamalari calistirilabiliyor ama performans düşebilir. Tarayici olarak Firefox var.
Daha kullanmadim ama yakın zamanda telefonuma kuracağım ve detaylı bir konu acacagim.
İkinci elden Mi 8, Mi 6 (Benim cihaz) ve Poco F1'e bakabilirsiniz.

Kendi telefonuma kurdugum an ilk deneyecegim sey Android uygulamalari olacak.

Guvenligi iyi. Waydroid ile android uygulamalari calistirilabiliyor ama performans düşebilir. Tarayici olarak Firefox var.
Daha kullanmadim ama yakın zamanda telefonuma kuracağım ve bir konu acacagim.
İkinci elden Mi 8, Mi 6 (Benim cihaz) ve Poco F1'e bakabilirsiniz.

Kendi telefonuma kurdugum an ilk deneyecegim sey Android uygulamalari olacak.
Dörtgözle bekliyorum konuyu açmayı unutmayın. İyi akşamlar.

İnşallah bir yakın gelecekte edk2'yi kurarsan değil mi hocam 😀
Hala çok korkuyorum 😀 Sende şakasına dahada korkutuyorsun xD
Şimdi 5 tane daha backup alıp (real) EDK'yi kuracağım. Sonrada UT.

EDK-2 boot etti, anın sevincyile bir tuşa basmadığımdan otomatik olarak efi-shell'i açtı. Benim de güç tuşum bozuk olduğundan... :D

1689454356902.png

Klavye bağlayınca EFI-SHELL bozuldu😍😍

Son düzenleme:
Edk-2 boot etti, anın sevincyile bir tuşa basmadığımdan otomatik olarak EFI-Shell'i açtı. Benim de güç tuşum bozuk olduğundan... :D

Eki Görüntüle 1863605
Klavye bağlayınca EFI-Shell bozuldu😍😍

En azından sonunda boot ettin.
Bi' ara rehberimede uğra hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı