Telefonların kapalıyken de çalışması sizi rahatsız ediyor mu?

Günlük yediğin yemekten içtiğin suya ve güneş ışınlarına kadar doğal yollarla radyasyona maruz kalıyorsunuz zaten. Sadece kullandığınız telefon radyasyon yayıyor diye endişelenmeyin.
 
Günlük yediğin yemekten içtiğin suya ve güneş ışınlarına kadar doğal yollarla radyasyona maruz kalıyorsunuz zaten. Sadece kullandığınız telefon radyasyon yayıyor diye endişelenmeyin.
Evet, orası öyle ama günlük hayattan elektronik aletler kadar radyasyon normal şartlarda asla almazsınız. Birçok elektronik alet var.
 
Biraz abartılıyor sanki bu mevzu.

Başının altına almadıkça sorun yok aslında. Uyuduğun yerden 2-3 metre uzak olsun yeter. Günümüz cep telefonlarının SAR değerleri o kadar abartılı derecede yüksek değil. Çakma telefonlar almazsanız bir şey olmaz telefondan dolayı. Ama bazıları yastığın altına falan koyuyor, pilin baskı altında yanma, patlama ihtimali yüzünden sıkıntı teşkil ediyor bu durum.

Sinyallere gelecek olursak zaten senden kaynaklı olmasa bile etrafta zibilyon tane sinyal var. Wi-Fi sinyalleri, GSM sinyalleri, radyo sinyalleri vesaire...

Ayrıca zaten hiçbir cihazı teknik olarak kapatmıyorsunuz. Bu bilgisayarlar için de geçerli. Masaüstülerde BIOS pili, laptoplarda ise normal batarya her daim CMOS'a güç sağlıyor ki BIOS ayarlarınız kaybolmasın. Cep telefonlarında da tarih ve saatin değişmemesi, yeri geldiğinde alarm için telefon kendisini açabilsin diye bataryadan güç alınmaya devam ediliyor. Bataryası çıkan bir telefonunuz varsa çıkartırsınız, çıkmıyorsa zaten her daim bu böyle.
 
Siz telefonun kapanmasından kasıt olarak yanlış bir şeyi ele almışsınız. Telefonu kapattığımızda Android sistemi sonlandırılır ve telefonda bir yetkisi olmaz. Rahatsız edecek şey Android'in çalışması olur, arkada hâlâ kimi şeyler çalışmaya devam eder. Lakin böyle bir şey söz konusu değil. Şarja taktığınızda karşınıza çıkan ekran anakartın kernel, boot, recovery gibi alanlarında yer alan yazılımlarca çalıştırılır. Bu yazılımlar telefonun temel donanımlarının bütünlüğünü sağlamak amacıyla vardır ve elektrik bağlantısı (batarya) olduğu müddetçe çalışırlar. Eğer bataryayı çıkarır, gücü keserseniz diye de önlem olarak BIOS pili yeniden elektrik gelinceye kadar tarih-saat gibi hazırda tutulması gereken şeyleri çalıştıracak gücü verir. Siz ne yaparsanız yapın elektrik akımı devam eder yani. Fakat bunun sizi rahatsız etmesi yanlıştır. Kernelde çalışan sistemler donanımla ilgiliyken, Rootta çalışanlar işletim sistemi ile ilgilidir. Root, telefon kapatıldığında devre dışı kaldığına göre herhangi bir gizlilik sorunu, programların çalışmaya devam etme gibi bir durumu olamaz. Rootu yeniden güç tuşuna basılı tuttuğunuzda bootloader başlatır. Bu ikisi arasındaki kapalılık dönemi zararsızdır.
 
Son düzenleme:
Çok abartıyorsunuz telefon kapanınca kapanır sar olmaz bende SIM takılmamış maxiplus5, GM5p ve Lenovo-IdeaPad-S145-15AST var...
Maxiplus5 ve mikado MD3012 7/24 Spotify ile müzik çalıyor.
 
Evet. Bi' de şu HES şeysi çıktı sürekli arka plandan konumumu kontrol ediyor artık telefonu bırakacağımda sadece ekranı değil telefonu komple kapatıyorum. 🤣🤣🤣
 

Geri
Yukarı